Elektrik dağıtım şirketinde taşeron firmada 1 yıl 1 aydır çalışıyorum. 15.05.2025 tarihinde x taşeron firması ile işe başladım, x taşeron firması 30.04.2026’da yeni yapılan sözleşmeyi kaybetti, y taşeron firması sözleşmeyi kazandı. Bize de ana iş veren elektrik dağıtım şirketi haklarınızı koruyoruz, yıllık izin hakkınız ve tazminat hakkınız olduğu gibi duruyor dedi, garantörlük yaptı. Y taşeron firmasının müdürü ile bugün tartıştım yıllık izne çıkacağımı söyledim. Y firmasında izne çıkıp bitirdikten sonra askerlikten dolayı istifa edeceğim, tazminat hakkımı alabilmek için. Y firmasının müdürü “istifa yazmanız gerek askerlik sebebi ile formatı vardır” diye söylemde bulundu. Ben de iznim bittikten sonra sevk kâğıdımı teslim edip çıkışımı yapacağımı söyledim. Sonrasında Y firma müdürü “öyle bir şey olmaz, ihbar verdin, istifa vermez isen devamsızlık cıkısın olur” söyleminde bulundu. İhbar bildirimi yapmadım, her hangi bir şeye imza atmadım. Sadece askerlik nedeni ile yıllık iznimden sonra ayrılacağımı söyledim. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Bilgili olan arkadaşlar beni aydınlatabilir mi yasal haklarım nelerdir yıllık izin kâğıdını yarın imzalayacağım imzalamama rağmen devamsızlıktan çıkış gösterebilir mi? Bir yerde yanlış yapıp haklarımı yakmak istemiyorum..