7) Sektörünüz ile Uyumlu Olmayan Backlinkler Almak
Bir moda sitesi işletiyorsanız ve backlinkleriniz finans, otomotiv veya sağlık sitelerinden geliyorsa, bu doğal bir backlink profili oluşturmaz. Google, backlinklerin sektörle alakalı olmasını önemser. Alanınızla uyumlu sitelerden backlink almak, SEO açısından çok daha değerlidir. Bunun yanı sıra: "Tanıtım Yazısı Satın Al" isimli bir makaleye, "Kreatinin Faydaları Nelerdir?" isimli bir makaleden backlink almak oldukça saçma ve alakasız bir durumdur. O yüzden almış olduğunuz backlink'in alakalı olduğundan mutlaka emin olun.
buna istinaden forumun demirbaşları şöyle demişti ;
Kendi sektörünüzde backlink almak zor olacaktır. Rakibiniz olduğu için vermez yada çok yüksek fiyat ister. O yüzden sektör ile alakası olmasa da olur bir problem görmüyorum diye. Siz ne düşünüyorsunuz.
@Backlink Danışmanı;
@Backlinkim;
Genel olarak yüksek fiyat ister hocam, istemekte de haklı olur. Şu anda yönetmiş olduğumuz sitelerden birisi kendi sektörünün zirvesi konumunda. İlgili sektörde genel olarak hep satış yapılıyor ve ilgili sitemiz blog sitesi. Tanıtım yazısı satış fiyatımız 4000 TL. Normal şartlarda 1000 TL'ye bile satamayacağımız tanıtım yazısını sektörün zirvesinde olduğumuz için 4000 TL'ye satabiliyoruz. Backlink alan sitelerde de gözle görülür bir değişim oluyor. Bu backlinkler oldukça değerli backlinklerdir.
Bu tarz alakalı sitelerden almayan sitelerde genel blog veya haber sitelerinden de backlink alabilir tabii ki.