5 ay önce bir Instagram hesabı satmıştım. Data hesabıydı ve sonradan o hesaptan dolandırıcılık yapılmış. Benim ise 100.000 takipçili, kendi yüzümle içerik ürettiğim influencer hesabım vardı. Mavi tikim de dahil olmak üzere her şeyimi almıştım. Sattığım hesap ban yiyince benim hesabım anlık onaya düştü. İlk başta e-posta doğrulaması veya 2 arkadaşın kimliğini doğrulaması gibi seçenekler çıktı. E-posta ile doğrulayıp giriş yaptım ancak 2 saat sonra tekrar onaya düştü. Hesabı her açtığımda yaklaşık 2 saatte bir yeniden doğrulama istiyordu. Daha sonra hesabımın adını değiştirmem gerekti. Ad değişikliğinde mavi tik gidiyor. Sonrasında tekrar Meta Verified üyesi olmaya çalıştım fakat o süreçte hesabım tamamen kapandı. İtiraz ettim ancak “itirazınız inceleniyor” aşamasına bile geçmeden hesabım kapatıldı. Kapatılma sebebi olarak dolandırıcılık, kara para aklama vb. ihlaller gösterildi. “Tamam, yeni hesap açarım” dedim ama bu sefer de telefonumdan giriş yaptığım her hesap 5 dakika içinde kapanmaya başladı. Ayrıca mavi tik de alamıyorum. Sanırım kimliğimi doğrudan banladılar. İşin saçma tarafı, dolandırıcılık yapacak olsam bunu kendi ana hesabımda mı yaparım? Ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuda bilgisi olan veya benzer bir durum yaşamış biri yardımcı olabilir mi? Destek talebi açabilmek için mavi tik almaya çalışıyorum, Facebook üzerinden de denedim ancak hesaplar kapanıyor. Kimliğim banlanmış gibi göründüğü için doğrulama da onaylanmıyor.