yapay zekaya bulaşmayın abicim. gerekirse önünde paint açık olsun. üzerinde bir şeyler yazıp çiz. birde mümkünse telefon kameranı açıp ekranın kenarına koy. ekranda yüzün görünürse insanların bağ kurması çok daha kolay olur. yabancı dilde seslendirme dışında yapay zeka da kullanmamalısın. çünkü youtube'un yapay zekaya hangi ölçüde, nerede ve nasıl, ne şekilde izin verdiği çok belirsiz. sana göre özgün olan bir yapay zeka içeriği, youtube'a göre özgün olmayabilir. risk almaya gerek yok. tabii ki bunlar uzun videolar için.
niş konusuna gelince.
sürekli video yapabileceğin, üzerine sıkılmadan konuşabileceğin ve insanlara katkı sunabildiğini düşündüğün ne var? bunu bulman lazım. hatta birden fazla ilgi alanın vardır veya uzmanlığını başka şeylerle harmanlayabiliyorsundur. mesela ben oyun kanalında deneme yapıyordum (şu an başka işlerim var ama döneceğim video üretmeye). oyunun konusu ikinci dünya savaşı gemileri. ben sadece oyunu oynamıyorum. oyunu oynarken gemi tarihçesinden, geminin teknik özelliklerinden ve tasarım planından, bir mühendis ve asker edasıyla olmasa da bahsediyorum. geminin katıldığı savaşlar hangileri, gemi battıysa neden ve nasıl battı gibi detayları da veriyorum. hülasa, oyun + gemi bilgisi + tarih gibi bir içerik çıkıyor. açıkçası beğeniliyor. öyle milyonlar izlenmiyor tabii ki. çünkü tarih ve hususan savaş gemileri içeriği belirli ve kısıtlı kitleye hitap ediyor. bunun gibi kendi nişini oluşturabilirsin. dünya kupası şu ara tutar ama konu geçince ona içerik üretmen çok mantıklı değil. ha dediğim gibi, dünya kupası tarihçesi, mesela dünya kupasında unutulmaz anlar veya efsane kupa maçı anları gibi şeyler yaparsan bunlardan uzun soluklu ve sürekli izlenen içerikler üretirsin.