Son zamanlarda çok fazla gördüğüm bir iş bulma videosu var daha doğrusu kendimi daha ne kadar küçük düşürürüm videosu. Yazılım gibi değerli bir işin bu kadar değersizleştirildiği başka bir dönem görmedim utanarak izliyorum. Eleman sözde sahaya çıkmış işletmelerin tek tek maps kaydından web sitesi olmayan kafeleri buluyor. Gidip "abi yetkili kim" diye zavallıca bir girişten sonra "Web siteniz açılmıyor size özel hemen web sitesi yapayım beğenmezseniz bir şey ödemeyin" diye devam ediyor, yaaa sabııır. Sonra kahvesini içerken dandik gemini ile 20 dakikada siteyi yapıp koşarak gidiyor abi nasıl beğendin mi diye. Adam ne bilsin durumu "ooo çok güzel maşallah, ne kadar ödeyeceğiz buna diyor" bizim elemanda "abii ne parası istersen bedava olsun" diyor, bak bak ortamın güzelliğine bak. En sonunda da "Satış yaptım " diye bir kasılıp sevinmesi var suratında Anne oğlun başardı ifadesi ile video bitiyor.

Kardeş o satış yaptım dediğin fiyatı tahmin etmek zor değil, o kafe sahibinin gözünde 0 emek verdin o işe. 1 ordan 2 ordan diye diye bir gün hepiniz kendi elleriniz ile aç kalacaksınız, vibecoder olduğunuz için gerçek bir yazılım firmasında da çalışamayacaksınız, en son 3 harfli marketlerde süründüğünüz zaman dert yanmayın sakın.