Türk firmaları da genelde bunun icin kullanıyor, aynı şekilde doğrulama yapiyor, bakıyor kimliğe evet bu bilgiler bu bilgiler ile tutuyor diyor ve bir tik koyuyor şu tarih saatte şu kişi tarafından evrakla doğrulandı diye, sonra da o evrakları imha ediyor, zaten bu bir süreç, bir çok firmada işletiliyor, gerek KVKK gerek iso27001 gereği bu tip şeyler var.
Bunu genel olarak yazıcam konudan bağımsız ;
Bir çok konuda denk geliyorum sürekli Türk firmaları ötekileştiriliyor, hetznerdir aws dır hostingerdir parlatılıyor, bu çok tehlikeli bir iş arkadaşlar, kendi milletimizi kendi mekanımızda kötülemek bunlarla çalışmayın demek hoş şeyler değil, biraz düşünceli olmamız gerekir,
R10'daki mesajlarımı geçmişe dönük okursanız kendimce iyi görmediğim firmaların belirli özelliklerini hâlâ övdüğümü ve R10'daki kullanıcılara hâlâ o özellikleriyle tavsiye ettiğimi göreceksiniz.
Netinternet'in İlkbyte ürününü sevmem sunucuları yavaştır. Ama Netinternet'in müşteriyle olan iletişimini çok iyi buluyorum. Kişisel verilere olan dikkatlerini her konuda 3. taraf yazılımları tercih etmek yerine kendi sistemlerini geliştirip kullanmalarını bunun çok iyi olduğunu söylüyorum.
Türk hosting firmaları artık bir kavram ve genel olarak ne kadar kötü olduklarına dair bazı kişilerde ön yargı var bir çok kişi biliyor. Ama ben bir Türk firmasına haksız yere kötü demedim. Her hangi bir mesajımı gösterebilir misiniz?
Hiç bir Türk hosting firmasını taraflı olarak ötekileştirmedim.