@Bruuzy;
Aciltip com ~~~~> Acil tıptan kasıt insanlara medikal tavsiye vermek ise hukuki olarak sorun yaşayabileceğiniz bir alan. Hastaneleri listeleyecekseniz de para kazandıracak bir proje değeri yok domainin.
Likit net ~~~~> Finans, borsa, kozmetik, elektronik sigara, inşaat gibi sektörlerde kullanılan bir kavram. Güzel domain. Çok amaçlı kullanılabilir.
Kosgeb net ~~~~> Proje değeri yok. Faaliyete aldırmazlar zaten.
@ceptenparakazan;
turbobitindir.com ~~~~> Marka isim sanırım. Eğer böyleyse risk almaya gerek yok.
duxet.net ~~~~> Antidepresan ismiymiş. Herhangi bir amacı yok domainin. Sıkıntı.
sosyalles.net ~~~~> Topluluk ve chat odaklı kullanılabilir. Mobil uygulama fikrinin internet sitesi olarak da kullanılır domain.
kredicek.net ~~~~> Hiç kimse böyle domainlerden kredi çekmez veya farklı alanlarda böyle domainlere itibar etmezler. Doğaya kazandırabiliriz.
googlemapsyorum.com ~~~~> Doğrudan marka ismi geçiyor. Sıkıntı.
diyetmenu.com ~~~~> Proje yapılabilecek bir domain ancak para kazandırır mı bilmiyorum.
fanteziurunlerim.com ~~~~> Biraz uzun bir domain ancak Instagram sayfasıyla falan ticari bir hacim kazanabilir.
thehoca.com ~~~~> Farklı duruyor, esprili ancak Türkçe-İngilizce karışık domainler önerilmez.
sosyalmedyaseo.com ~~~~> Google ziyaretçilerinden pek bir şey beklememeli ancak forumlarda falan hizmet vermek için kullanılır.
ekisbul.net ~~~~> Doğaya kazandırabiliriz. Bu şekilde cümle domainlerini tavsiye etmiyorum. Yeterince site de var bu alanda.
xjel.net ~~~~> Endüstriyel bir ürün olarak ele alıyoruz sanırım. Çok daha kurumsal bir domain bulunabilir.
taksitleal.net ~~~~> Projelendirilmeyecek bir domain. Site açsanız bile para kazanacağınız, etkileşim alacağınız bir yönü yok.
otomatal.com ~~~~> Bu işler çay içerken veya birilerini tavsiye ederek çözülen işler. Otomat alacak insanlar bunu bu internet sitesine girip sipariş oluşturarak yapmayacaklar.
pcdenparakazan.com ~~~~> 2010 yıllarında falan iş yapardı ancak dediğim gibi çok site var artık. Domain çok uzun ayrıca.
dentturk.com ~~~~> Türkçe-İngilizce karışık domainleri önermiyorum.
psikologburada.com ~~~~> Psikoloji entelektüel bir bilim dalı. "Burada" eki domainin kurumsallığını düşürüyor. Daha kaliteli opsiyonlar bulunur.
orgucu.com ~~~~> Butik bir e-ticaret sitesi olarak kullanılır.
ozellise.com ~~~~> Paralı okullarla anlaşıp, işbirliği falan. Öyle bir konsept sanırım. Çok önceden başlasaydınız olurdu ancak şimdi olmaz. Domaini topluma mal edebilmek ve para kazanmak için 5-10 sene harcarsınız.
tr5g.com ~~~~> 4 harf ".com" buldum, kayıt edeyim domaini. Ancak akılda kalıcı bir domain değil.
saticaz.com ~~~~> Bu alanda domain bulmak zorlaştı. Bu domain güzelmiş. Büyük platform bile olur.
memursesi.com ~~~~> Güzel. Amacına hizmet eder.
palmyagi.net ~~~~> Bu işle uğraşmıyorsanız ben olsam bırakırdım. Birinin gelip özellikle talip olacağını düşünmüyorum.
egzoz.net ~~~~> Sanayici biri satış ve kartvizit odaklı kullanabilir bu domaini.
karsspor.com ~~~~> İsimlerinde 36 ifadesi geçiyor. Bir gün kısaltmak isterlerse belki ulaşırlar.
epingonder.com ~~~~> E-pin sektörü için "xxx epin" tarzı pek çok domain bulunur.
epingetir.com ~~~~> Bu domain de mantıksız hocam. E-pin alınan bir şey, getirilen-götürülen değil.
gorevle.com ~~~~> Görev sitesi için kullanıır, güzel.
kimse.net ~~~~> Bir amaç bulamadım. Projesi yok gibi.
parcayeri.com ~~~~> Bu şekilde bir domain yerine, "xxx parça" şeklinde markalaşmak daha verimli olur.
yasakiliski.com ~~~~> Bu tarz hikayeler için yeterince platform var. Onlarla rekabet etmek de güç.
gotikgiyim.com ~~~~> Kendi konsepti için en iyi domain. Çok beğendim. E-ticaret ve marjinal içeriklerle Instagram'da patlayabilir. Gotiklere hizmet veren bir yer görmedim hiç.
kenttarihi.com ~~~~> Para kazandıracak bir yönü yok. Bir süre sonra içerik girmeyi bırakırsınız. Pek çok tarih sitesi var zaten.
fakeadress.com ~~~~> Yasal sıkıntılara çok açık.
emojibul.com ~~~~> Pek çok köklü site var, enerjimizi farklı yerlerde kullanalım derim.
gifbul.com ~~~~> Aynı şekilde pek çok site var diyorum. 2010 yıllarında olsa bir üstteki domainle birlikte güzel iş yapabilirlerdi.
gelirdefteri.com ~~~~> Projesini konduramadım ancak muhasebe odaklı kullanılır. Güzel domain.
icki.net ~~~~> Güzel domain. Satılabilir de.
onlinegorev.com ~~~~> Görev sitesi için uygun, kullanılır.
vegansiparis.com ~~~~> Konsepti için güzel. Ancak bunu topluma mal edemezseniz sadece bir ilçe bazlı kullanırsanız sipariş verecek fazla vegan bulamazsınız. Ütopik bir domain kısaca.
yerliborsa.com ~~~~> Herhangi bir amacı yok. Borsa açacaksanız marka isim kullanırsınız. Dönerci dükkanı değil bu, yerli ifadesi kullanılamaz.
zixak.com ~~~~> 5 harf daha güzel marka domainler bulabilirsiniz Expired Domains'te.
@MehmetOzen;
alobul ~~~~> Herhangi bir proje çağrışımı ve marka değeri yok.
kadinkuafor ~~~~> İş birlikleri bağlayabilecekseniz güzelmiş hocam.
davetiyeyap & davet.at ~~~~> Projeyi biraz açarsanız ona göre şunu seçin diyebiliriz. Davetiye üretmekle birine davetiye vermek farklı kavramlar.
@MevLut; teşekkür ederim hocam. Biraz yorucu oldu ancak keyifliydi. Genel olarak, görünüşü güzel olan her domaini kaydetme eğilimi var insanlarda. Bence bir insan satamayacağı ve hiçbir ilgisinin olmadığı bir domaini kaydetmemeli. İnsanlar yapabilecekleri projeleri tespit etmek yerine, elindeki domaini projelendirmeye çalışıyor. Bu çok yanlış. Aynı anda astronot, bankacı ve kasap olamayız. Bunun anlaşılması lazım.
Para dijital olunca bir kıymeti yok. Her sene belki 4-5 haneli para harcıyorlar domain yenilemelerine. Karttan belirli aralıklarla 250-300 çekilince göze batmayabilir ancak genel toplamda harcanan parayı fiziki olarak ellerinde tutsalar çoğu domaini bırakırlar : )