@white35; sen de haklısın. Özel de iyi tabi. Devlette de özelde de çalışan personeller, sağlık çalışanları. Devlet hastanelerine daha çok hasta ve yakınları geldiği için daha çok kirlenme, pislenme, onarım vs. var. Bu nedenle özeller temizlik yönünden daha iyi tabi. "Özel hastanedeki hizmetin birebir aynısını bekliyoruz" demişsin. İnan ki çok daha iyi hizmet ediyorlar. Çünkü devlet hastanelerinde sorun sayısı 10 ise özelde 1'dir. Bu da hasta ve hizmet sayısının fazlalığından kaynaklı. Bu nedenle aslında özel hastane için "Devlet hastanesi'ndeki hizmetin birebir aynısını bekliyoruz" demen gerekiyor. Devlet Hastanesi'nde sabahtan akşama kadar birçok sorun çözülüyor. Özel hastanede sabahtan akşama kadar kaç tane sorun çözülüyor? Şimdi özel bir hastanede sorun olmaz ki diyeceksin. Neden olsun ki? Devlet hastanelerinde olduğu gibi sürekli büyüyen bir sağlık sistemi yazılımı, o yazılımı kullanan yüzlerce kişi, çalışan sayısı ve hasta sayısı yok ki. Özel bir hastanede devlet hastanesindeki 1 haftalık sorunu kadar sorun olsa, o özel hastane 1 gün işlemler durabilir belki. Bu nedenle donanım, yazılım, teknik servis, hasta ilgisi, doktorların hastalarla ilgilenme yoğunluğu, temizlik vesaire her türlü hizmet bakımından devlet hastanelerini, özel hastanelerle kıyaslaman yanlış.
Daha önce de dediğim gibi kimse mükemmel değil, biz bile. Her sağlık çalışanı mükemmel, kusursuz bir huya sahip değil. Devlet hastanelerinde atar yapan doktorlar tabii ki olabilir. Bir doktor sabahtan akşama kadar 100 hastaya bakıyorsa, özel bir hastanede bir doktor sabahtan akşama kaç hastaya bakıyor? Şu duruma çok iyi şahit oldum. Devlet hastanelerinde doktorlar hastalara kesinlikle sorunsuz bir şekilde bakıyor. Fakat atar yapan hastalar ya da yakınları olunca doktorların tepelerinin atması için ellerinden geleni yapıyorlar. Ve çoğu doktor sessiz kalmaya devam ediyor. Ses çıkaran doktorsa suçlu oluyor.
Geçenlerde polikliniğe gitmiştim. Daha doktor gelmedi. Hasta ya da yakını birisi sekretere yükleniyor. Hastaya dedim ki "sabah sabah insana yükleniyorsun?" Bir daha konuşmadı. Bazıları bunu bilinçli yapıyor. Sekreterin görevi sadece sıra vermek ve hastanın içeri girmesini sağlamak. Ama yok ben onun önüne geçeyim, onun sırasını kapayım gibi sabahtan akşama kadar insanı darlıyorlar. Sekreterle alakası olmayan sorularla sekretere yükleniyorlar. Hangi özel hastanede sekretere bunu yapıyorlar? Ve o sekreter sessiz durmaya devam ediyor çünkü bir şey dese hatalı durumuna düşecek. Ama özel bir hastanede sekretere böyle yapıldığında sekreter ses çıkarırsa sekreter haklı gözükebiliyor.
Yani ya sen düzgün devlet hastanesine gidip gelmemişsin, gerçekleri görmemişsin, o durumun içinde yaşamamışsın, 1-2 ya da birkaç olumsuzluk görünce tüm yükü genele yaymışsın. Acil şifalar dilerim.