Eternalsun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hangi model'le kullanıyorsunuz hocam
Bu tür ajan yapılarda model seçimi tamamen yapacağınız işin karmaşıklığına ve bütçesine göre değişiyor. Çünkü bu araçlar sürekli bir döngüde çalıştığı için hem token tüketimi yüksek oluyor, hem de akıl yürütme yeteneği gerektiriyor. Şu an bu tarz ajan ve tarayıcı otomasyonu işlerinde açık ara en stabil çalışan model ailesi Claude (özellikle güncel Sonnet, opus sürümleri). Eğer bütçe sorununuz yoksa ve ajanın hata yapmadan, kendi yazdığı kodu runtime'da satır satır düzelterek ilerlemesini istiyorsanız doğrudan Claude ile başlamanızı öneririm.

Eğer botun arka planda çok derin bir mantık süzgecinden geçmesi gerekiyorsa, kendi yazdığı kodu defalarca test edip en optimum çıktıyı vermesini istiyorsam OpenAI'nin yeni nesil akıl yürütme modellerini bağlıyorum.

Büyük veri analizinde ve yüksek bağlam gerektiren işlerde kesinlikle Gemini kullanıyorum. Diğer modeller bir süre sonra hafıza sınırına takılıp geçmiş adımları unutabilirken, Gemini sistem geçmişi ve projenin bütününü hiç unutmuyor.

Eğer Hermes'e yüzlerce sayfayı gezdireceksem akıl yürütme yeteneği çok yüksek ama maliyeti oldukça düşük olan DeepSeek-R1 gibi modelleri de döngüsel görevler için harika birer alternatif olarak cebe koyuyorum.