Kişisel web sitem ve mobil uygulamamın tanıtım/altyapı işlemlerini barındırdığım rojatyundemli.com alan adım, durduk yere "Güvenli İnternet" (Aile ve Çocuk Profili) engeline takıldı. Şu an Güvenli İnternet filtresi açık olan mobil hatlardan (örneğin Vodafone) veya Wi-Fi ağlarından siteye girilmeye çalışıldığında direkt ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR hatası veriyor ve bağlantı sıfırlanıyor.
İşin garip ve çelişkili tarafı şu:
  • guvenlinet.org.tr/sorgula adresinden bakınca: "Bu alan adı aile ve çocuk profilinde görüntülenememektedir. (2026-05-27)" uyarısı çıkıyor.
  • BTK Site Bilgileri Sorgulama ekranından bakınca: "Hiçbir ihlal bulunamadı" diyor. (Sitede yasa dışı veya filtreye takılacak hiçbir içerik yok, sadece mobil uygulama vitrini).
Şu ana kadar çözüm için yaptıklarım:
  1. guvenlinet.org.tr sistemi üzerinden "Erişilsin" talebi oluşturdum.
  2. e-Devlet üzerinden BTK Tüketici Şikayet Sistemi'ne girip mobil operatörüm (Vodafone) üzerinden dilekçeli şikayet kaydı açtım.
Hafta sonuna denk geldiği için henüz bir aksiyon alınmadı veya dönüş olmadı. Daha önce başına bu "Güvenli İnternet" engeli gelen hocalarım var mı?
Bu beyaz listeye (whitelist) alınma süreci ortalama kaç gün sürüyor? Süreci hızlandırmak için doğrudan mail atabileceğimiz veya ulaşabileceğimiz bir BTK birimi/yetkilisi var mıdır?