Türk firmalarıyla çalışılmaz. Hele hele de böyle adı sanı bilinmemiş firmalarla hiç çalışılmaz. Ucuz olmasını geçtim üstüne para verseler yine çalışılmaz. Parası neyse verip bilindik ve güvenilirliği ispatlanmış olan firmalarla çalışmak lazım. Netleni kim biliyor, ben şuana kadar bilmiyordum. Natro turhost radore dgn varken netlenle ne işiniz var onu da anlamış değilim.
Aslında kendi kontrol panellerini geliştiriyorlar. AMD EPYC ve ECC RAM sunuyorlar ki ECC çok önemli. Verilerin hatalı kaydedilmesine veya kaybolmasına karşı otomatik hata düzeltme desteği ekliyor.
Türkiye'de böyle bir proje geliştiren bir firma uzun zamandır görmedim. Henüz 2 günlük müşterisi ve kullanıcısı bile değilim. Bir sorun vardı ve kritik önemde bir sorundu. Başka kullanıcılar bu sorunu yaşamasın ve projeyi Türkiyedeki hosting sektörü için çok önemli olarak gördüğümden sorunu bildirip çözmeye kadar götürmek istedim.
Ben 10 yıldır Türkiye'deki her hangi bir sunucu firmasını kullanmıyorum. Bu proje ilgimi çekmişti. Ama Türk hosting firmaları yine çok delikanlı ve şaşırtmadı.
Sonuç mu? Kapı dışarı edildim. Artık Türkiye'de bir sunucum yok.