Herkese selamlar,
Bildiğiniz üzere yapay zeka araçları ve özellikle agent ekosistemi hızla büyüyor. X'te yapılan son duyuruya göre Hermes'in
masaüstü versiyonunu yayınladı.
https://x.com/NousResearch/status/2061843507417944552
Hermes, NousResearch tarafından geliştirilen, açık kaynak dünyasının en popüler yapay zeka ajan serilerinden birisi. Mantık olarak tamamen OpenClaw gibi çalışıyor.
Siz ona "Şu işi yap" dersiniz planı kendi kurar, kodları yazar, terminalde çalıştırır, hata alırsa hatayı kendi okuyup düzeltene kadar döngüyü sürdürür. Konuşmanın başında verdiğiniz bir projeyi veya geçmişte bir hatayı nasıl çözdüğünü unutmaz, sürekli üzerine koyarak ilerler. Hermes Desktop entegre bir tarayıcı otomasyon motoruyla geliyor. Yani sadece API'lerle konuşmuyor. Bayağı bildiğiniz tarayıcıyı açıp sitelere giriyor, tıklıyor, form dolduruyor. Hermes'in en can alıcı özelliklerinden biri arka planda çalışan yapay zeka ajanınızı Telegram, Discord, Slack, WhatsApp veya E-posta hesabınıza bağlayabilmeniz. Sadece bilgisayar başında değil, dışarıdayken Telegram üzerinden botunuza komut vererek bilgisayarınızdaki veya sunucunuzdaki ajanınızı koşturabilirsiniz.
r10.net üyeleri için tarayıcı otomasyonu örnekleri:
- "Her akşam saat 22:00'de X, Y, Z e-ticaret sitelerine gir. [ürün adı] kelimesini arat, en ucuz 10 satıcının fiyatını ve stok durumunu Excel dosyası yapıp bana Telegram'dan gönder." (Tasarım değişse bile yapay zeka gözüyle sayfayı okuduğu için sistem patlamıyor).
- "Sektörümdeki şu 5 rakip blog sitesini her gün tarat. Yeni bir içerik girdilerse içeriği analiz et, bana anahtar kelimelerini çıkart ve kendi sitem için daha iyi bir makale taslağı hazırla."
- "Bugün X ve Reddit'te yapay zeka dünyasında en çok etkileşim alan 5 konuyu bul. Tarayıcıdan sitelere girip en çok beğenilen yorumları analiz et ve bana Türkçe bir özet çıkar."
- "Sana verdiğim şu 50 firmanın bilgilerini, tarayıcıyı açarak şu web dizinindeki ilgili alanlara tek tek gir, formları doldur ve adımları tamamla."
- "Benim sunucudaki şu web sitesinin loglarını kontrol et, bir hata varsa veritabanını yedekle, tarayıcıdan girip sitenin açılıp açılmadığına bak ve bana durum raporu gönder."
- "Her sabah saat 08:00'de web sitemin hız testini yap, skor düşerse bana bildir."
......
Uygulamayı sitesinden indirip doğrudan kurabilirsiniz. Eğer hali hazırda geliştiriciyseniz ve CLI kullanıyorsanız, terminalden şu komutla masaüstü arayüzünü doğrudan başlatabilirsiniz:
hermes desktop
Hermes'i uzak bir sunucuda barındırıp, masaüstü uygulamanızdan bu sunucuya bağlanmak isterseniz; uzak sunucuda TUI websocket kanalını
--tui
parametresiyle başlatın. Size vereceği token'ı masaüstü uygulamasında
Settings > Gateway > Remote Connection kısmına girmeniz yeterli.
Özellikle r10'da bot yazdıranlar, veri madenciliği yapanlar, dijital ajans sahipleri ve sunucu/yazılım yönetenler için bulunmaz bir nimet. https://hermes-agent.nousresearch.com/desktop