Maaş konusu çok değişken. Eğer iyi bir üniversitede okursanız güzel maaşlar elde edersiniz. Ancak şuan sektör çok sıkıştı. Staj için bile binbir takla atmanız gerekiyor. Staj bulup 1 yıldan fazla stajyer olarak çalışanlar var. Kimse zar zor bulduğu yeri bırakmak istemiyor.
Ayrıca şahsi fikrim bizim sektör hem bu yoğunluktan hem de yapay zeka yüzünden 5 yıldan fazla sürmez biter gibime geliyor. (Mezun olduğunuzda şartlar çok zorlaşacak gibi)
Okul zorluğu konusuna gelirsem eğer bölümü severseniz o kadar eğlenceli ve hızlı bitiyor ki anlatamam. Üniversitede projeler vs yapmak ekstra güzel oluyor ancak bölümü sevmezseniz sadece derslerden yüksek puan almanız sizi kurtarmaz.
Kendi fikrime göre başka bir bölüme yönelip aklınızdaki yazılımsal projeleri yapay zeka ile beraber yaptırabilirsiniz. Eğer illa bu alanda okuyacağım diyorsanız da (ben tekrar dünyaya gelsem yone bilgisayar mühendisi olurdum o derece seviyorum) ingilizceyi yüksek tutup yurtdışına çıkmaya çalışın derim.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım her şey gönlünüzce olur. (Eğer olmazsada dünyanın sonu değil)
Teşekkür ederim hocam. Ben de sektörün biraz sıkıştığını duyuyorum açıkçası. Yine de bu alana ilgim olduğu için denemek istiyorum. İngilizce tavsiyenizi de dikkate alacağım. Bakalım inşallah hayırlısı olur, vakit ayırıp yazdığınız için teşekkürler.