huseyinadiguzel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
senin bu yazdıklarını sokak röportajlarında makarnacı dayılar söylüyor...
Bak şimdi

Eğlence sektöründe çalışıyorum. Yönetici olmama rağmen vardiya'da mola sistemini personellere saldım. Normalde şirket 1 saat mola veriyor ben gittim sigara içen arkadaşlar varsa onlara ekstra izin verdim. Fakat bunu yaparken de dedim ki sen sigara içiyorsun diye mola yapıyorsan, içmeyen arkadaşı da molaya çıkaracaksın. Sabahçı, Aracı ve gececi kavramı vardır. Bu kavramların içerisinde mesela dolap dizme gibi eylemleri bir kalıba koymadım. Boşta olan kim varsa hangi iş bekliyorsa onu yapacak dedim.

Bunu yapınca ne oluyor biliyor musun ?

Kimse kimsenin ne yaptığını sorgulamıyor. Herkes ortak payda birleşiyor ve ben yönetici olarak bu düzenin böyle kalmasını sağlıyorum. Arada kaynak yapanı görünce zaten ben değil arkadaşları uyarıyor. Uyarıyı da dikkate almazsa gerekli cezayı zaten ben veriyorum

Neyse bunlar olurken bir full çalışan arkadaş askere gitmek durumunda kaldı. Onun yerine de adam arıyoruz.

1 Tane arkadaş vesile oldu. İş görüşmesi için bir iki saat beklemesini söyledik müdür yoktu. Çocuk gitti bir daha da gelmedi.
2 Tane arkadaşın sigorta girişini yaptık. Yarın iş başı yaptıracağız. 1 tanesi dedi ki "abi ingilizce kursuna gideceğim." öbürü de "kız arkadaşımla almanya'ya tatile gidiyorum" dedi

e Hal böyle olunca ne oluyor ?

5 yıllık iş tecrübesi olan adam artık yetiştirecek eleman da bulamadığı için kendini artık zorlamıyor. İş tanımında olmayan işleri personel sıkıntısı olduğu için yapmak zorunda kalıyor ve yıpranıyor. Yeni gelen çalışan da yeterli desteği göremediği için işi 1-2 ay sürmeden bırakıyor.

Bu arada benim yazdıklarımı makarnacı dayılarla karşılaştırıyorsun ama o dayıların altında 5 tane kira ve emekli maaşı vardır. Bende oda yok Öyle durumda olsam zaten direk "babanızı annenizi suçlayın" derdim.