Özetli okudum, teşekkürler @ResulDigital; okumak isteyen varsa da ekleyeyim faydamız dokunsun.

Alıntı
Gerçek Değişimin Formülü (Dan Koe Özeti)
  • Olay "Yapmak" Değil, "Olmak": Yeni yıl kararları veya ani motivasyonlar patlar çünkü sadece davranışını (örneğin diyete girmeyi, çok çalışmayı) değiştirmeye çalışırsın. Asıl yapman gereken kimliğini değiştirmektir. Başarılı biri çalışmak için kendini "zorlamaz", onun normali zaten budur.
  • Tembellik Diye Bir Şey Yoktur, Gizli Hedefler Vardır: Davranışların her zaman bir amaca hizmet eder. "Disiplinsizim" deyip geçme. Erteliyorsan veya harekete geçmiyorsan, zihnin gizliden gizliye seni başarısızlık hissinden veya insanların seni yargılamasından korumaya çalışıyordur.
  • Aslında Değişmekten Ölümüne Korkuyorsun: İstediğin o yeni hayata ulaşamamanın en büyük sebebi aslında konfor alanından çıkmaktan korkman. Zihnin mevcut (ve belki de nefret ettiğin) durumunu "güvenli bölge" olarak bellemiştir ve dışına çıkmanı bir tehdit olarak algılar.
  • Zeka, Hayatı Hackleme Sanatıdır: Burada zekadan kasıt akademik başarı değil; "hayattan istediğini koparıp alabilme" yeteneğidir. Hata yap, geri bildirim al, rotanı düzelt. Sızlanmayı bırakıp, "Bu sorunu nasıl çözerim?" demek yüksek zekanın tek göstergesidir.
  • Anti-Vizyonunu Belirle (Karanlık Yakıt): "Ne istiyorum?" sorusundan önce "Ne istemiyorum?" sorusunu sor. Mevcut düzeninle devam edersen 5 veya 10 yıl sonra ne kadar acınası bir duruma düşeceğini tüm çıplaklığıyla hayal et. Bu tiksinti ve korku hissini harekete geçmek için yakıt olarak kullan.
  • Otopilotu Kapat, Fişi Çek: Gün içinde hepimiz robot gibi yaşıyoruz. Telefonuna alakasız saatler için alarmler kur ve çaldığında kendine şu soruyu sor: "Şu an yaptığım eylem beni nefret ettiğim hayata mı yaklaştırıyor, yoksa hayallerime mi?"
Hayatı Bir Bilgisayar Oyununa Çevirme Sistemi (Oyunlaştırma)

Yazının en vurucu kısmı burası. Her şeyi bir sisteme oturtmak ve motivasyonu şansa bırakmamak için hayatını bir RPG (Rol Yapma) oyununa çevirmelisin. Her şeyin bir karşılığı var:
  • Vizyon: Oyunu kazanma şeklin (Ulaşmak istediğin o ideal hayat).
  • Anti-Vizyon: "Game Over" ekranın (Her şeyi batırırsan düşeceğin o korkunç hayat).
  • 1 Yıllık Hedef: Oyundaki "Ana Görevin" (Main Quest). Başka hiçbir şeye odaklanmadan bitirmen gereken şey.
  • 1 Aylık Proje: "Bölüm Sonu Canavarı" (Boss Fight). O ay alt etmen, öğrenmen ve aşman gereken zorluk.
  • Günlük Kaldıraçlar: "Yan Görevlerin" (Daily Quests). Her gün yapman gereken basit, sana XP (deneyim puanı) kazandıran amelelikler.
  • Sınırlar: Oyunun kuralları. Başarıya ulaşmak için asla taviz vermeyeceğin, oynamak zorunda olduğun alan.
Kısacası özet şu; eski kimliğini yık, neyden kaçtığını çok iyi bil ve hedeflerini bir bilgisayar oyunu oynuyormuş gibi takıntılı bir şekilde takip et. Umarım bu özet yazıyı zihninde hızlıca toparlamana yardımcı olmuştur!