10 yıldan fazladır masabaşı iş yapmış belli yerlerde şeflik yapmış biri olarak 40 yaşından sonra verilen ücretlere isyan edip mavi yaka iş arayışına girdim ve iş aramıyorum iş beni buluyor. Ne işime yarayacak diye 15 16 yaşlarında çıraklığını yaptığım işi yapıyorum ve gelirim iyi mi değil ama kötü mü evde oturmaktan iyidir. İmalat ustasıyım ve gelirim çok şükür iyi. Arkadaşlar herkes oturarak para kazanma peşinde çöpü kim toplayacak, binaları köprüleri kimler yapacak ? Sonra görüyoruz işte yok afganlar gelmiş çoban olmuş neden kimse çoban olmak istemiyor da ondan, Bakıyorsun argon kaynakçıları gelmiş nerden pakistantan afganistandan koca ülkede kaynakçı mı bitti. Bu devire biraz çok yönlü ve yırtık olacaksın. Her işi yaparım abi yok ben bu konuda iyiyim diyeceksin ve kendini o yönde geliştireceksin. Yoksa ben oturayım iş beni bulsun kusura bakmayın sizi bulana kadar o iş isteyene gider.
Yaşınız kaç bilmiyorum fakat iş çalışırken aranır onu yapamam bunu yapamamla olmaz bir yere işe girersin oradan tanıdığın insanlar sana başka işler ararken yardım eder ve ya duyarsın. Sanayiye gidin ben çırak olacağım de adamlar neredeyse boynuna sarılacak çırak bulduk diye.