Yaptım hocam 4-5 ay civarı düzenli ödeme yaptım fakat bir süre sonra kendi faturalarım giderlerim vs bunlarla ilgili bilgi alamadım hiç görüşemedik. Tahakkuk pdf nisan ayı kdv gibi şeyler atardı sadece ben bunları zaten göremiyor muyum? İletişim kopmuştu bir keresinde yolda olduğumdan kendisinden fatura kesmesini talep ettim onda da siz zaten kendi faturalarınızı kendiniz kesiyordunuz yazmıştı 3-4 gün sonrada kesip gönderdi faturamı onun dışında son 7-8 aydır herşeyimi kendim yaparım
Malaesef süreç o şekilde ilerlemiyor, muhasebeciniz hiç fatura kesmeseniz bile kdv, geçici vergi, muhtasar, yıllık gelir vergisi için beyanname verir sizin adınıza. Fatura keserseniz de bunların işlenmesi giderler v.s. bunları elektronik deftere işler yani şirket kapanışı tamamlanana kadar muhasebeciye bağlı durumdasınız. Eğer aylık ödemelerinizi yapmadıysanız muhasebeciniz beyanname vermeyi bırakmış olabilir bu da başınızı ciddi şekilde derde sokabilir.
İletişiminizin koptuğu dönemde size tahahhuk fişleri göndermeye devam etti mi? Siz de bu taahhuk fişlerine göre ödeme yaptınız mı? Fatura kesmeseniz bile damga vergisi çıkacaktır bunların ödenmesi gerekir tabi beyanname verilmişse.