denizlibilici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
CPM’e bağlı ve sektöre bağlı olarak kazançlarda değişir hocam. Link kısaltma siteleri batmadı sadece reklam verenler ciddi anlamda paralarına kıyamadıkları için ucuz trafik yerine pahalıyı tercih ettiler. Aracı sitelerde olan duruma gelirsek de site sahiplerine veya advertiser’a değilde olan bundan 3-5 kuruş kazanayım derinde olan publisher’a oldu.
Ancak site sahiplerinin bir çoğuda geri çekildi. Biraz araştırdım. Çoğu reklam veren firma sanırım bu tarz ucuz kalitesiz reklamlarda aracı firmayı banlıyor. Doğal olarak Web sitesi para alamayınca muhtemelen yayıncıda etkileniyor. Sayısız popup çıkarıyorlar Türkiye’den ne kadar cpm çıktığı net belli değil. 1$ desek en az 10 tane popup açması lazım 10$ için oda kesin değil ve 10 farklı firmayla çalışmalı.

asedizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkçası hiçbir kullanıcı tr.link, bc.vc tarzı reklamlı linklere artık güvenip tıklamaz. Hadi Url'yi bilmiyor yanlışlıkla tıkladı diyelim o sitelerin kabus gibi reklam spamlarını gördüğü anda direkt sekmeyi kapatır.
Ek olarak da 10 tarayıcının 9unda artık reklam engelleyici var veya kullanıcı kullanıyor.

Kısacası o sektör internet aleminin çöplüğüne gitti, bence iyi de oldu. Kim bilir kaç kere o tür siteler yüzünden pes edip sekmeyi kapatmışımdır hatırlamıyorum.
Reklam engellemenin işe yarayacağını pek düşünmüyorum. Çünkü bunu atlatma methodu var aslında. İç link olarak açıp sonradan yönlendirme yapılırsa doğal olarak ad block iç site olduğunu bildiği için reklam olarak algılama şansı yok.