Uzun süredir YouTube tarafında çalışmalar yapan biri olarak yazdıklarınıza büyük ölçüde katılıyorum.
Hatta şunu da eklemek isterim; Kanva'nın hazır şablonlarıyla yapılan içerikleri bile Instagram artık oldukça iyi analiz edebiliyor ve çoğu zaman bu tarz içerikleri organik olarak öne çıkarmıyor.
YouTube tarafında da durum benzer. Yapay zeka sesiyle hazırlanan videoların büyük kısmı artık izleyiciye doğal gelmiyor. Platformlar gelişen sistemleri sayesinde kullanılan sesin, görsellerin ve içeriğin ne kadar özgün olduğunu oldukça başarılı şekilde tespit edebiliyor.
Kendi deneyimimden örnek vermek gerekirse; yapay zeka sesleri ve stok içeriklerle hazırlanan videolar yerine, siyah bir arka plan üzerinde basit bir ekran görüntüsü kullandığım ve daha doğal kurguladığım bir video, diğer yapay zeka destekli videolarıma kıyasla katbekat daha fazla izlenme aldı.
Bence günümüzde algoritmadan önce izleyici doğallığı öne çıkarılıyor. İnsanlar artık yapay zeka ile seri üretim yapılmış içerikleri birkaç saniye içinde fark edebiliyor. Bu yüzden özgünlük, doğal anlatım ve izleyiciyle gerçek bir bağ kurmak her zamankinden daha önemli hale geldi.