GÖKTUĞ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maalesef öyle hocam. 29 yaşımda ancak bir araba sahibi olabildim. Almadan evvel bana da aynı şekilde söyleyenler, alma diyenler çok oldu. Kulak tıkadım. Kimseye muhtaç etmiyor dedim, herkesin kapısında olmalı dedim. Ama o söylenenleri bizzat yaşayınca hak veriyorum şu an

Manevi olarak güç katıyor, ulaşım konforlu oluyor ancak maddi açıdan da götütüleri var. Getirilerini, götürülerini karşı karşıya koyup iyice bir düşünmek gerekli.

Şu an araba var, haftada 2-3 defa kısa mesafe gidiyorum. Tatile, gezmeye para ayıramıyorum. Anlamsız gelmeye başladı. Ben bunu motosiklet ile de yapıyordum.
Aklın yolu birdir.

Aslında ben araç almak istemiyorum. Eşim çocukları ve kendini gezdirmek için istiyor. Ne lüks bir gezme durumu. 1m araca ver aylık 10k benzine ver yıllık 50-100 arası genel giderlere ver...

Ver oğlum ver...

Sonuçta ne olacak haftada belki 1 piknik gezisi, 2 ayda bir tatil gezisi için... Zaten ilçe içinde fayton motor var her yere gidiyor.

1 m u fona yaptırsam aylık %6 getiri ile 60k, 30k sını hafta sonuna 2 günlük araç kiralama + gezi maliyeti desem, 30k fonda kalır, para kesilmeden hem gezeriz hem de yatırım olur. Bu ay mesela farklı araç istedim farklı araca bineriz... Artıları çok da, insanlar birazda gösteriş seviyor.