Aslında cevabı aşağıda Göktuğ hocam vermiş,
Aracın yıllık sabit giderleri var. Eğer aracı alıp kullanamıyorsan bir mantığı kalmıyor. Elektrikli araçta en azından benzin masrafı düştüğü için sık kullanılır diyorum.
Arkadaşın oğlunun Tofaş doğanı var, yıllık gideri arıza hariç 50 bin, aracın fiyatı ne ki bu gider mantıklı olsun
Aslında araç sevmememin bir nedeni de bu, durduğu yerde arıza olmasa bile giderinin çok olması, eğer o araçtan para kazanmıyor masrafları çıkaramıyorsan üstüne sadece yük oluyor.
Maalesef öyle hocam. 29 yaşımda ancak bir araba sahibi olabildim. Almadan evvel bana da aynı şekilde söyleyenler, alma diyenler çok oldu. Kulak tıkadım. Kimseye muhtaç etmiyor dedim, herkesin kapısında olmalı dedim. Ama o söylenenleri bizzat yaşayınca hak veriyorum şu an
Manevi olarak güç katıyor, ulaşım konforlu oluyor ancak maddi açıdan da götütüleri var. Getirilerini, götürülerini karşı karşıya koyup iyice bir düşünmek gerekli.
Şu an araba var, haftada 2-3 defa kısa mesafe gidiyorum. Tatile, gezmeye para ayıramıyorum. Anlamsız gelmeye başladı. Ben bunu motosiklet ile de yapıyordum.