Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim, bizim ülkemizde birikim olmaz hocam, ben ekonomist değilim sadece matematiğin gücüne güvenirim.

İnsanlar ülkemizde rahat yaşamak için birikim yapar, yaparken zor şartlarda yaşarlar, birikim tamam olunca da, şartlar rahat yaşama uygun olmaz.

Ayda 30k TL ye altın alsam 1m üstü biriktirmek için 5 yıl min gerekli, bu 5 yılda çocuklar 5 yaşından 10 yaşına girecek ve karakterleri gelişme aşamasında "paranız yok" "harcama yapamayız" gibi söylemler söylemek zorunda kalacağız (12 taksit arsa aldım 30k TL ye 4 taksit kaldı, bu dediğim bizzat geçerlidir) (baba evinde kaldığım için bu sürede yine istediklerini alabildim yoksa mümkün değil) haliyle çocuklar büyürken "fakir" zihniyetle büyüyecek ve ileride girişimler için ya cesaretleri olmayacak ya da yanlış girişimler yapıp iyice dibe batacaklar.

Kimseyi zan altında bırakmak için söylemiyorum, eğer iyi ve huzurlu bir aile ortamında büyümezse çocuklar olasılık olarak ileriki yaşlarda daha büyük sorunlar açabilir.
Bu nedenle parası az olan kişilerin birikim değil yatırım yapması lazım.

Yatırım olduğunda çocuklara yatırım yapmayı öğretirken geleceklerini de "zengin" kafa yapısıyla geliştirir.

Yani, bütçene göre araç al, ucuz araç al demek aslında beni maliyet olarak daha zora sokuyor.

Ben aracı alamayacağını söylemedim, nasıl alabileceğimi sordum.

Buradaki fark yaşamı da kaçırmadan bir düzenleme yapabilmek.

Teşekkür ederim, inanın teknik olarak hiç bir şey anlamadım. Bunlar benzinli mi elektirikli mi?

Önceki 2 aracım

1- Opel tigra 2014 de aldım işten çıkınca sattım

2 - Lada Vega 2016 da aldım Çanakkale'ye gelmek için çoğunlukla yattı, 2021 de sattım.

Eşime kalsa Doblo tarzı al diyor 2 abisinde de var ama hiç sevmediğim araçlar,
Hocam yazdım ya şu kadar benzin yakar diye yani benzinli

Haliyle en son da atmosferik benzinli alma dediğime göre turbo benzinli otomobil olduğunu anlaman lazımdı.

Bahsettiğin iki otomobil tigra ve veva atmosferik çok yakan otomobiller.
Sen turbo benzin alacaksın az yakacaksın ve performanslı sürüş yaşayacaksın turbo sayesinde.

Bütçen dahilinde bahsettiğim modellere bak en ideali bunlar (eşin çok rahat eder)