Anladığım kadarıyla Çanakkale'de yaşıyorsunuz.

Neden elektrikli araç? Yılda kaç KM yol yapmayı planlıyorsunuz? Eğer çok KM yapacaksanız uzun yol vs gidecekseniz bu dışarıdan şarj etmek anlamına geliyor. Oda misal mini countryman (bende bakıyorum), 980-1000 TL bareminde hızlı şarj alıyor ve 320 km civarı yol yapıyor şehiriçi/şehirdışı karma. Buda neredeyse 3 TL'ye tekabul ediyor KM'de. Zaten dizel arabalar elektrikli gibi uslu kullanımda 4-4.5 tl yakıyor KM'de. Arada 1-2 tl fark olsa, yılda eşiniz 10.000 KM yol yapsa 10.000-12.000 TL ekstra yakıt gideri demek. Hadi yarısınıda evden şarj ettin, yılda 15-20k para farketsin. Ayda 1500-1800 tl ekstra gider demek buda. Seçeneği elektrikliden benzinliye aldığında en azından opsiyonlar artıyor. Birde SUV diye çokta takılmaya gerek yok, özellikle alman arabalarının birçoğu fazlasıyla sağlam.

Elektrikli araçlarda tek bir avantaj var, sıfır araç alıyorsun ve benzinlisi 4 mio'luk aracı 2-2.5 mio civarına alıyorsun. Mesela countryman bakıyorum bende eşime, benzinlisini alsam 4 mio. Aynı arabanın elektriklisi 2.4 mio civarında. Yoksa yol yapıyorsan gider açısından bana göre çok bir numarası yok. Bizde evden şarj etme imkanımız var, arabanında yılda yapacağı 3-5 bin km anca o sebeple evet yakıt masrafı yok gibi birşey oluyor ve sıfır güzel eğlenceli diye makul gibi duruyor. Ama yinede tam olarak emin olamıyorum karar veremiyorum bende Eğer biraz KM yapacak olsam tercihim normal yakıtlı bir araç olacak.