shadow_cyber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam belirttiğiniz yöntem numaranın başka birine geçmiş olma ihtimali nedeniyle ciddi bir güvenlik ve KVKK riski taşıyor, ayrıca numaranın operatörden boşa düşmesi uzun bir süreçtir. Hesap sahibi arkadaşımızın bu tip riskli yollara girmek yerine Instagram'ın kendi güvenlik protokolleri dışına çıkmamasını öneririm, aksi takdirde hesabı kurtarayım derken yasal sorumluluk altına girebilir.
Ben kötü olması açısından suça sürüklemek değil bilakis yardımcı olmak adına öneri sundum ki bu da hem iyi niyetimden hemde tecrübemden dolayıdır.
Eğer numara kendisinden sonra sahiplenilmemiş ise ve havuzda duruyorsa hele hele özellikle hattı kapatırken faturalı halde kapattıysa alma ihtimali %100’dür. Tüm operatörlerin sözleşmesin de geçerlidir. Bu seçeneği bayramdan yaklaşık 2-3 hafta önce kendim yaptım.
Bir diğer yöntem hat sahiplenilmiş ise sahibine ulaşıp rica etmek, ki buda oldukça risk teşkil eder.
Kısacası ben öneriyi eğer o numara kendisinden sonra hiç sahiplenilmemişse diye önerdim. Bunun hukuki açıdan hiç bir eyleme mahali yoktur. Başka yöntemlere birşey diyemem. 🤷♂