prompt a göre ve algoritma ve yazılım bilgisi ile kullanıma göre token tüketiminin çok fazla değiştiğini düşünüyorum.
artık en detaylı işlerde bile token ile ilgili sorun yaşamıyorum. hatta biraz çalıştıktan sonra kullandığım pakette herhalde %90 a gelmiştir diye açıp kullanıma baktığımda %80 95 arasında oluyor genelde. tahmin edilebiliyor aşağı yukarı ne gibi bir tüketim yapıldığı, daha önce 1.5 yıl kadar önce bu çok farklıydı, hem kullanmayı bilmiyordum hem de AI tarafı çok acemi ayak oyunları yapıyordu, şu anda atı sürmeyi bilene "akıyor" bence. AI a çamur atanları, yazılım ölmedi, yazılımcılara muhtacız, AI yanlış yapar, güvensizdir vs diyeni anlamak çok zor. Sanki yazılımcı eskiden hata yapmıyormuş gibi AI kötü yetersiz denip duruyor. Oysa bu tartışmalara girmeyip muazzam bir nimet olarak görüp kullanmak lazım.

Token maliyetinin artmasını ben hissetmiyorum, çoğu durumda bu ayarlanabiliyor promptlarla ve insanların kendini de geliştirmesi lazım çalışırken. token tüketici şeyleri azaltmak lazım mümkün olduğunca. işe yarar şekilde kullanmak lazım. Ben ne yaptığını bilir şekilde prompt girmenin %100 önemli olduğunu düşünüyorum.
Ortada bir mucize var, 20 sene önce yaşayan insanların anlayamayacağı bir çağdayız, ama o çağ geldi artık anlamak lazım, ayak uydurmak lazım. "Yazılımcılar ve yazılımcılık öldü mü?" konusu yazılımcılar tarafından bir takıntıya dönmüş durumda ve artık kabak tadı verdi. Dünya başka bir yere gidiyor kodlama ihtiyacı 1/10 una düştü yazılımcı bilgisi ihtiyacı 1/5 ine düştü (oranları atıyorum ama etki gerçek) Artık bundan nasıl faydalanabileceğimizi konuşmak dışında bu tartışmaya yazılımcılar girmeyip işlerine ve en avantajlı kesim olarak nasıl yararlanabileceklerine baksalar çok mantıklı bir şey yapmış olurlar.