Herkese selamlar,
Bugün 5. videomuzu birlikte hazırladık ve Emre'nin resmi desteği sona erdi. Kendisi her aşamada sağolsun çok yardımcı oldu, hatta bir eğitimciden beklediğim gibi benim haberim olmadan kanalıma, videolara ve yorumlara bakıp kendisi bana geldi şunları düzeltelim, şöyle yapmayalım diye.
Yarın ve sonraki videoların senaryosunu ve editini artık tamamen kendim yapacağım, muhtemelen oturtmam için 3-5 video daha yapmam lazım. Alıntısını yaptığım 2. gündeki istatistiklerim ortadaydı, bugün daha aslında 4,5. gündeyiz, henüz 5. gün yarın dolacak ama analiz sayfasını paylaşayım aynı şekilde.
Yalnız tabi şöyle bir ayrıntı vermek isterim, Youtube Shorts işinde ilk 1-2 ay tamamen platforma ve kanala yatırım gözüyle bakılması gerekir. Youtube sizi 50-60 video yükledikten sonra ödüllendirmeye başlar ve kanal oturmaya başlar.
Bunu da bilerek yapar ki
istikrarlı üretici ve
platforma değer katan üreticileri iki günlük heves uğrana video yükleyen kullanıcılardan ayırmaktır
.
Bu yüzden; yukarıdaki sonuç evet bir sonuçtur ama kanalın büyümesi ve izlenmelerin ivme kazanması için çok yetersiz bir süre. Değerlendirme yaparken lütfen buna göre değerlendirme yapın.
Ben yine arada konuda 5-10 günde bir istatistik paylaşırım ki herkesin fikri olsun, beklentisi o yönde oluşsun.
Emre'ye buradan da teşekkür ederim tekrardan, iletişimi açık ve sürekliliği olan kişileri çok seviyorum.