Merhaba, değerli R10 üyeleri.
Geçtiğimiz sene İngiltere de şirket açıp Stripe - Wise ve Paypal hesapları oluşturmuştum. Daha önce de bu konu hakkında detaylı bir mesaj yazmıştım (
Önceki konu) fakat yeterli ilgiyi görmedi. Aradan 1 sene geçti belki bir şeyler değişmiştir ve bilen birileri çıkar diye denediğim yeni yöntemi buradan açıklayarak sormak istiyorum.
Dün gece saatlerinde birilerinin yaptığı sistemi analiz ettim ve aynısını birebir kopyalayarak uyguladım.
Örnek aldığım website adresi
Siteden satın alım yapmayın hiç bir şey gelmeyecektir, paravan site olarak kullanılıyor. Asıl siteleri başka burayı stripe almak ve api bağlamak için kullandıklarını gördüm.
Site de yer alan her şeyi kendi domainime kurdum yaptım her şey birebir aynı.
Site de gördüğüm kadarıyla ürünleri E-Book olarak satıyorlar site de ne görüyorsanız aynısını uyguladım. Şimdi gelelim stripe işlemlerine:
Domain üzerinden şirket mail adresi ile stripe'a kayıt olmaya başladım, numara için TR numara kullandım çok önemi yok sanırım ama öyle yaptım.
Kimlik onayı - Pasaport onayı - Selfie onayı (2 Kere) yaptım ve incelemenin bitmesini bekledim. (24 Saat sürebiliyor)
Daha sonra aşağıdaki gibi riskli bulunduğunu onay falan yapmam gerektiğini söylediler yine.
Gönderdiğim belgeler arasında;
1- Şirket kuruluş sertifikası.
2- E-Book örneği (Ai ile oluşturdum)
Ayrıca süreci hızlandırmak adına Ai ile güzel bir açıklama yazıp kendilerine süreci hızlandırmak için yardımcı olmak istediğimi belirterek mail ilettim.
Bir kaç saat bekledikten sonra gelen mesaj bu şekilde oldu:
Bu konu hakkında bilgili kişiler varsa ulaşırsa gerçekten çok sevinirim, 1 senedir Stripe kullanamıyoruz ve bu kullanıcıların güvenini çok sarsıyor. Çoğu kullanıcı direkt stripe üzerinden almak ve ürünleri kullanmaya başlamak istiyor bu yüzden stripe'a ihtiyaç duyuyoruz.