hanetwork adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten belirtiğim gibi güncel android versiyonlarda dediğiniz gibi işlem zorlaşdı 4-5 senedir denemediğim için android cihazda ne olur bilemem fakat stock rom kurabilirse başarabilir diye düşündüm telefonun 11 versiyonunun ne derecek güvenlik içerdiğini bilmiyorum. Geçen android 16 almışdım elime kurulum yaparken soruyorda adb sideload menüsüne izin verilsin mi verilmesin mi diye hatta ...
hocam stock rom atmak maalesef verileri korumaz aksine cihazın userdata bölümünü tamamen siler yani o işlem cihazı açar ama içindeki tüm verileri de yok eder zaten modern android sistemlerinde kilit ekranı şifresi sadece ekranı korumaz aynı zamanda verilerin şifreleme anahtarını da kilitler o yüzden rom yükleseniz bile kurulum ekranında yine o şifreyi sorar yani cihazı açmak ile veriyi kurtarmak maalesef tamamen farklı iki konu stock rom sadece cihazı yazılımsal olarak fabrikaya döndürür ama kilit ekranı şifresini bypass etmez o yüzden bu yöntemle veri kurtarmak imkansızdır teknik olarak bilginiz olsun