hocam selamlar konuya teknik bir perspektiften siber güvenlik analisti olarak küçük bir ekleme yapayım redmi 10c gibi modern android cihazlarda file based encryption fbe protokolü bulunur cihazın şifresi aynı zamanda o cihazdaki tüm verilerin şifreleme anahtarıdır yani şifreyi bilmeden veriyi deşifre etmenin teknik olarak brute force dışında bir yolu yok önerilen yazılımların imobie vb çoğu aslında arka planda cihazı factory reset fabrika ayarlarına döndürme işlemine sokar kullanıcıya şifreyi kırdık mesajı verseler de aslında veriler yine silinir bu yüzden bu tarz yazılımlarla cihazın güvenliğini ve bootloader yapısını riske atmak yerine içinde çok kritik veriler varsa profesyonel ücretli veri kurtarma servisleri ile görüşmek en sağlıklısı olacaktır aksi durumda cihazı temiz bir kurulumla sıfırlamak dışında maalesef pratik bir yöntem bulunmuyor bilginiz olsun
Zaten belirtiğim gibi güncel android versiyonlarda dediğiniz gibi işlem zorlaşdı 4-5 senedir denemediğim için android cihazda ne olur bilemem fakat stock rom kurabilirse başarabilir diye düşündüm telefonun 11 versiyonunun ne derecek güvenlik içerdiğini bilmiyorum. Geçen android 16 almışdım elime kurulum yaparken soruyorda adb sideload menüsüne izin verilsin mi verilmesin mi diye hatta ...