Merhaba dostlar, öncelikle reklam veya işbirliği olmadığını belirterek sizlere Qwen yapay zeka modelinden bahsetmek istiyorum. Bir Alibaba Cloud girişimi olan bu yapay zekanın son dönemde yakaladığı ivme açıkçası çok ilgimi çekti. Eğer benim gibi kendi çapında "Vibe Code" ile uğraşan ve kendini geliştirmeye çalışan biriyseniz şiddetle tavsiye ettiğim bir modeldir. Kullanım ücretlerini aşağıya bırakıyorum.

Uğraştığınız projenin büyüklüğüne bağlı token harcıyor. Ödeme entegrasyonlu basit bir E-Ticaret yazılımı için 1 milyon token hayli hayli yetecektir. Diğer modellere geçerekte geliştirme yapabilirsiniz.
https://modelstudio.alibabacloud.com/ linkinden "Claim 1 Million Free Tokens" diyerek ücretsiz kullanımınızı gerçekleştirebilirsiniz. VS Code üzerinde kendi eklentileri var veya api ile kullandığınız IDE arayüzüne entegre etme imkanınız da var. Farklı farklı modellerden milyon token limitinizi kullanarak projeler geliştirebilirsiniz. Aşağıya karşılaştırmalı test sonuçlarını bırakıyorum. Hala Claude kadar stabil bir model olmasa da fiyat/performans açısından şu anda gözümde tartışmasız en iyi modeldir.

Konuyu açma amacım bu konuya ilgisi olanların bilgilenmesini sağlamak tekrar söylüyorum herhangi bir çıkarım vs. yok. Çoğu platformun artık saçma sapan maliyetlerinden, limitlerinden bıkmış durumda olanlar içn işe yarar olduğunu düşünüyorum.