BINGILDAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müslümanım, şimdiye kadar tüm yılbaşı zamanlarında namazımı kılıp erkenden uyuyan bir insanım kutlamaları duymamak için. Zaten yılbaşı kutlamaları ayrı bir rezillik boyutu. Takım tutuyorum ama fanatik değilim, maçları bile izlemem, takımından ilk 11 o say desen 2 3 tanesini bilirim takım bilgim bu kadardır. Bu arada Türkiye'de Müslüman sayısı %90 değil %20 filandır, gerisi Müslüman rolü oynayan kitleden oluşmaktadır.
Güzel kardeşim islamın şartını bari Allah'a bırakın da o belirlesin ne demek %20? şimdi de azınlığa mı düştü müslümanlar. Günah işlemenin hükmü ayrı, Müslüman olmanın hükmü şartı apayrı. Kelime-i şehadet getiren ve dinden çıkacak bir küfür işlemeyen herkes Allah nezdinde müslümandır. Yani Allah'ın koyduğu şartları damı kendimize göre dğeiştirelim.
Bu şartlardan biri de müslümana kafir demektir. Şuan sen %60-70'lik kısma bunu demiş oluyorsun. Kişi İslamiyete inanıyor ve sende ona olsun sen kafirsin müslüman değilsin dersen, İslam dinini istemesen de söyleminle hak din olarak görmezsin.

Yılbaşı kutlamalarını duymamak için erken uyuyan bir insanım diyorsun. Bak ben namaz kılmıyorum ne güzel sen kılıyorsun ki bu dediklerimi benden daha iyi bilirsin. Peki niye şikayet etmiyorsunuz dürüst ol belediyeye polise şikayet ettin mi bu gürültü ne kardeşim gece 1-2 diye? Yılbaşı olunca kendinden fedakarlık ediyorsun ama.

Zaten etsen de bir şey değişmez o ayrı ama konu din olunca daha doğrusu İslam dini olunca müslümanı da inanmayanı da hemen "Müslüman olmayanlarda var" diyebiliyor. Ancak farklı dinlerin adetlerinde kimse "Hristiyan olmayanlarda var" demiyor senin gibi kendimizden fedakarlık ediyoruz. Kişiler ben müslümanım diyorsa, olup olmadığını sorgulayacak ölçecek makam Allah'tır bizler değiliz. Verdiğin oran %70 olsa tahmin der anlarıum %20 nedir.

Tartışıyoruz birbirimizi kırmak gibi bir niyetimiz zaten yok. Bayramın hayırlara vesile olsun.