BINGILDAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Toplumun bir parçası değil kardeşim, belirli bir kesimin parçası bu iş. Sokakta insanlar kan, deri, hayvan dışkıları görmek zorunda değil sen et yiyeceksin diye. Müslüman olmayanı var, alerjisi olan var, vejetaryen olanı var, veganı var. Apartmanda yaşıyorsan apartmanın bahçesinde, müstakil bir evde yaşıyorsan o evin bahçesinde kesersin. Her şeyin bir adabı bir üslubu vardır.
Hijyen konusuna katılırım evet.
Ancak iş Müslümanların yaptıklarına gelince art niyetli veya olmadan bilemiyorum MUSLUMAN OLMAYANİ VAR denilebiliyor.
Yılbaşı kutlamalarında da ki o ayrı bir rezillik olabilir alkol alıp sokakları mahveden vs kimse demiyor ki HRİSTİYAN olmayanı var diye.
Şampiyonluk kutlanırken o takımı destekleyenler de bizim takımlı olmayanda var demiyor.
Art niyetlisiniz demiyorum ama konu Müslüman ile alakalı bişey ise hemen yüzde 5-10 gayri müslim düşünülüyor.
Ramazanda yer içerken, yılbaşı kutlanırken, işyerlerinde namaz için belirli bir alan veya zaman ayrilmazken (kilmiyorum) daha birçok şey sayarım yüzde 90 Müslümanlar için, "Müslümanlar da var ülkede" diyen görmedim.
Camiinde cuma hutbesine bile dayanamayip hoparlör sesine dayanamayip desibel düşük bile olsa, Müslüman olmayanlarda var diyen çok duydum. Ama yılbaşında eğlenen, şampiyonluk vs için yapan, ne bilim cadılar Bayramı bile çıktı vs vs kimse yüzde 90'i takmıyor.
Konuşacak şey varda yeter.
Birazda örf adet diye birşey var her olanı yobazlık ile görmemek gerekir. Evet uygun bir yere geçsin kessin atık bırakmasın. Bunun için daha uygunu kurban kesim yerleridir.