Selam olsun,

En baştan yazayım bana saygılı olmak zorunda bile değilsiniz zira konuyu kendim için açmıyorum.
Ben takılmam öyle şeylere lakin bir insanın saygı duymakla saygılı olmak arasındaki farkı bilmesi elbette bir değer farkı yaratır.

Açılan bir konuya, yazılan bir yanıta saygı duymak zorunda değilsiniz zira karşıt düşünüyorsanız saygı duymak kişiliğinizi örseler.
Ben hiçbir zaman katılmadığım bir görüşe saygı duymadım ama kimse saygısız olduğumu söyleyemez.
Burada kavram kargaşası oluyor genelde.

Fikirler tartışma konusudur, saygı konusu değil ama bizler karşımızdaki insana saygı duymalıyız.

Mesela ben bu konuyu açtım sizin için saçma bir konu olabilir hatta alaya alınacak bir konu olabilir bunu yapabilirsiniz zira hakkınızdır.
Düşünceler her zaman tartışma konusudur ve siz o görüşte değilseniz neden bu düşünceye saygı duyasınız?
Burada bir sıkıntı yok ama bu karşıtlığınızı ifade ederken bana saygısızlık yapmak zorunda değilsiniz.
Meselenin özü yazılana saygısızlık yapabilirsiniz en tabi hakkınızdır ama bunu yazana saygısızlık yapmadan ifade edebilmeniz lazım diye düşünüyorum.

Bir konuya saygı duymamak ile o kişiye saygısızlık yapmak arasında dağlar kadar fark vardır.
Aslında fikirlerimize, düşüncelerimize saygısızlık yaparken kişiliğimize saygısızlık yapmasak ortada bir sorun kalmaz.
Biz her nedense fikir ve düşünceye saygı duymuyorsak o kişiye de saygısızlık yapıyoruz.

Açılan konulara, yanıtlara bakıyorum insanlar genelde yazılandan ziyade yazanı aşağılamak, çürütmek, değersizleştirmek üzerine.
Yapmayın ya hu!

Düşünceleri en ağır şekilde gömün ama kişiliklere yani insanlara yönelik saygıyı kaybetmeyelim.
İnsanlar istediği düşüncelerini ifade edebilsin sizde düşüncelerine katılmıyorsanız o düşünceleri çürütün, insanları değil.

Çok mu şey istedim?