A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim sorgulamadan inananların beynine ihtiyacım yok. Beynini kendin ye. Beş para etmeyen hayvan beyinli senin beynini ben ne yapayım. Sen böyle düşünmeye devam et. Birgun umarım anlarsın boğazlamanin ne demek olduğunu.
Gerçekten tüm hayvanlar insanlara hizmet etmek için mi yaratıldı. @BetaHouse; @serterefendi; ve tüm sorgulayan araştıran arkadaşları konuya davet ediyorum.

Bu yorumum silinirse beni alintilayan benim cevap vermek zorunda kaldığım alıntıladığım yorum da silinsin.
Selam olsun,

Tüm hayvanlar insanlara hizmet etmek için mi yaratıldı sorusu güzel soru.
Bu arada siz ve @DigitalTrade; kendinizi ifade edebilen insanlarsınız bu şekilde tartışmanıza üzülmekten ziyade şaşırdım.
Haklı/Haksız ya da başlatan/devam ettirenden bağımsız yakıştıramadım birbirinize ettiğiniz sözleri.
Kusur ettiysem bunu yazmakla o kadar kusur hakkım vardır diye düşünüyorum, yoksa da canınız sağ olsun elbette.

Soru daha önce benimde aklıma takılan sorulardan olduğundan kendimce cevap vermek isterim.

Bu sorunun bendeki yanıtı "hizmet" nedir ile ilgili.
Evet, bugün tüm hayvanlar insanoğluna hizmet ediyor diyebiliriz ve eğer böyleyse bu şekilde yaratıldı diyebiliriz lakin hayvanlar yaratılmasaydı insanoğlu var olamazdı.
Buna karşın hiç insan olmasa hayvanlar yine yaşardı.
Kim kime hizmet ediyor biraz muallak bir konu.

Dinen yani İslami olarak bakarsak ayet vardır elbette Allah'ın hayvanları insanların hizmetine "vermiştir" şeklinde ve "yaratmıştır" şeklinde...
Kuran kelime kelime ya da ayet ayet okunarak "ha demek öyle" denmeyecek kadar kapsamlı bir kitaptır.(İnanmaktan bağımsız yazıyorum)
Kuranda hizmetine vermek, hizmeti için yaratmak sadece kesip yemek değildir ya da eziyet etmek değildir aksine Allah verdiği şeyleri sorumluluk olarak insana yükler.
Mesela Allah şu hayvanları binek şu hayvanları besin olarak hizmetinize verdim, hizmetiniz için yarattım dediğinde "namaza yaklaşma" ayeti gibi önceki sonraki ayetleri okumadan namaza yaklaşma dedi Allah diye düşünmemek lazım.

Kuran hayvanların bir ümmet olduğunu ve Allah'ı zikrettiğini yazıyor yani hayvanlar Allah'ı zikreden canlılardır haliyle hayvanlara eziyet eden Allah'ı zikreden bir canlıya eziyet etmiş sayılır.

Hülasa siz çalışırken patronunuza hizmet ediyorsunuz, burada kendi ideolojinizi savunduğunuzda ideolojinize hizmet ediyorsunuz bu hizmet benim gördüğüm kadarıyla yanlış anlaşılıyor. Hayvanların, insana hizmet için yaratılması/verilmesi benim açımdan artık sorun teşkil etmiyor çünkü insan da kendi içinde birçok insana hizmet etmekte.

İnsan yaratılmışların en üstünü olduğu gibi hayvanında altında en düşüğüdür.
Hizmetine hayvanlar verilenler haliyle Kuranda yazan ayette yaratılmışların en üstünü olan insanlar içindir, her insan için değil zira Allah yaratılmışların en sefili olan insanlara hayvanları bırakın hizmeti için vermeyi o hayvanları ondan üstün tutmuştur.

Kendisine ben o yaratılanların en üstündeki insanlardanım diyen varsa evet Hayvanlar hizmetlerine verilmiştir.