FiKRAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam beni etiketlemeyin boşuna. Ben tasarım yarışmaları kategorisiyle ilgili söylenmesi gereken her şeyi söyledim ve yönetim ekibi uygun bulmadı.
Elimde yetki de yok, yapabileceğim bir şey de yok.
https://www.r10.net/1090619823-post1.html

Burada 2 öneri de bulundunuz. Bunlar;

Sorun 1) Aktifliği artırmak adına yarışmaya katılım şartı kaldırıldı. Yarışma sahibi açtığı yan hesapla kolayca yarışmaya katılıp, kendi logosunu 1. seçip hiç kimseye ödeme yapmamış olarak yarışmayı sonlandırabilir. R10'u diğer platformlardan ayıran en önemli özellik güvenilirliğiydi ve bu durum yarışma kategorisindeki güveni sıfırladı.
Çözüm 1) Eskiden olduğu gibi "Tasarım kategorisinde aktif bir konusunun bulunması ve bu konuya ilişkin, tasarımla ilgili en az 5 ticaret puanının bulunması gereklidir." şeklinde şart gelirse en azından bu sorunu çözmüş oluruz.
Moderatör Cevabı: Bununla ilgili daha önce yaşanmış bir sorun/örnek var mı? Yaşanmamış bir sorun için kural maddesi eklemeye gerek yok. Ki zaten böyle bir durumda ilgili mesajı report etmeniz yeterli olacaktır. 2 hesap arasında ilgili bağlantılar araştırılır ve gereken zaten yapılır.

Sorun 2) Yarışma sahiplerini yarışma açmaya cezbetmek amacıyla "+10 katılımcı olmazsa, yarışma sahibi yarışmayı iptal edebilir." kuralı getirildi. Yani 9 kişi katılsa bile iptal edilebiliyor. Bir kişi logo tasarımı hazırlamak için minimum 2 saat uğraşır desek, 9 kişinin emeği 18 saate tekabul ediyor. Zaten alt tarafı 5.000 TL bir ödül verilecek, artık yarışma iptallerini gördükçe yarışmalara katılma hevesi ortadan kalkıyor. Ayrıca defalarca kez yarışmanın iptal edilip, yarışmaya eklenen logolardan birinin her hangi bir grafikere çizdirilerek kullanıldığına şahit oldum.
Çözüm 2) +10 katılım şartı yerine eskiden olduğu gibi +5 katılım şartı getirilirse hem emeği hiçe sayma, hem emek hırsızlığı yapma ihtimali daha aza indirgenir.
Moderatör Cevabı: Bu öneriniz katılımları da arttırma yönünde uygun bulunduğundan ''Katılım şartı 10'dan 5'e'' indirildi.

Daha önce yarışmaya katılanların çalışmalarını Grafik Tasarım moderatörleri, grup üzerinde oylama yaparak kontrolünü sağlıyordu. Bununla alakalı bizi zan altında bırakan açıklamalar yapıldı.
Bunun üzerine sizlerden de oluşan bir jüri ekibi oluşturduk. + olarak diğer kategorilerden bazı moderatör arkadaşlar da gruba dahil edildi. Yine oylama yapılarak çalışmaların kopya vb. olduğu durumları kontrol etmeye başladık. Fakat bu sistem de bile yine bizi zan altında bırakan açıklamalar yapıldığı için kaldırdık. Ve alttaki kural maddesini getirerek tamamen yarışma sahibine bıraktık.

6. Kopya Tasarım Süreci
• Kopya tasarım noktasında, rapor gelmesi hâlinde ve %100 benzerlik söz konusuysa, R10 yönetimi işlem sağlayabilmektedir. Bunun haricindeki araştırma ve tespit, yarışma sahibinin sorumluluğundadır.
• Seçim yapıldıktan sonra tespit edilen kopya tasarımlar, yarışma sahibinin sorumluluğundadır. Bu aşamadan sonra tespit edilen kopya tasarımlar için R10 yönetimi herhangi bir işlem yapmamaktadır.

Şimdiye kadar tüm kategoriler için belirtiyorum; ticaret hacmini arttıracak ve insanları sıkmayacak her öneriyi dikkate aldık. Ancak bu kategorideki şikayet bir türlü bitmiyor.
Pro kategori için uzun bir vakit uğraştık. Sizlerin fikirlerini almak için konu da açtık. https://www.r10.net/tasarim-isleri/4...-kategori.html
Buyrun girin bakın. Yorumu sizlere bırakıyorum.

Sorun varsa bunu düzeltmek bizim görevimiz... Ancak ''süresiz banlayalım'', ''yarışma sahibi moderatöre ödeme yapsın'', ''güvenli ödeme sistemi gelsin'', ''tasarım yarışmasını sonuçlandırmayan üyelere herkes eksi trade atsın'' gibi uygun ya da yasal olmayan kuralları kabul etmiyoruz.
PM'den taban fiyat ihlali oluyor diye şikayet ediyorsunuz. PM'lere nasıl müdahale edelim? Zaten bu yasal değil. Hadi ettik diyelim, bunu yapmak isteyen R10 dışı iletişim araçlarından da yapar. Onlara nasıl müdahale edelim?

Sözün özü, her kategori bizim kontrolümüz altındadır. Mantıklı ve kategoriyi bir üst düzeye çekebilecek her öneriyi aramızda tartışarak değerlendirmeye alıyoruz. Ancak her durumda da moderatörler ilgilenmiyormuş gibi bir hava yaratmaktan vazgeçelim.