NuhYilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zor kısmı pazarlamak bence, sistemi yapmak değil onu işletmeye pazarlamak daha önemli. Bence oto yedek parça kısmında büyük açık var buralara bakabilirsin vaktin var ise maslak çevresinde örnek dükkanları gezerek demo göstererek satış yapabilirsin tabi bu zaman genişliğin mevcut ise, birine verdikten sonra onun referansları ile gelen satış sonrası motivasyon ile devam edebilirsin. Dedim gibi en önemlisi pazarlamak burda reklam vermek vs. değil bu insanlar reklam ile senle iletişime geçmez ama senin onun dükkanına gidip tatlı dille sıkılmadan güler yüzle satış yapabilirsin. Şimdiden allah gazabını mübarek eylesin
Çok değerli yorum hocam, teşekkür ederim 🙂 Ben de yavaş yavaş aynı noktaya gelmeye başladım açıkçası. İlk başta olaya tamamen yazılım gözüyle bakıyordum ama biraz araştırınca işin en kritik tarafının satış/pazarlama olduğunu fark ettim.

Özellikle dediğiniz gibi bazı sektörler hâlâ çok geleneksel ilerliyor. Oto yedek parça tarafı da mantıklı geldi çünkü gerçekten süreçler biraz eski usul dönüyor gibi duruyor.

Maslak tarafında birebir demo işi de aslında en mantıklı yöntem olabilir. Çünkü bu tarz işletmelerin çoğu reklamdan gelen random bir sisteme güvenmek yerine karşısında muhatap görmek istiyor gibi hissediyorum.

Dediğiniz referans zinciri olayı da çok doğru, bir yerde sistem oturursa aynı çevrede yayılma ihtimali yüksek oluyor. Tavsiye için tekrar teşekkür ederim hocam 🙂

remzikapan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genel olarak Ai destekli Saas işi sıkıntı çünkü yutan bişi olunca ai şirketleri direk sistemlerine entegre ediyor
Haklı olduğunuz nokta var hocam, sadece “ChatGPT wrapper” mantığında olan işler uzun vadede zorlanabilir. Ben biraz daha AI’dan çok iş akışı, müşteri yönetimi ve sektör içi operasyon tarafına bakıyorum açıkçası. Çünkü büyük şirketler genel çözüm sunuyor ama niş sektör problemleri hâlâ boş gibi duruyor.