Yorumumu eksik yazmıştım. Tamamladim. Okuyabilirsiniz.
Yanlış bir şey yazdın mı diye bakındım ama göremedim, millet niye yüklenmiş pek anlamadım. Kurban kesmek çok kadim bir gelenektir, islam'dan çok çok daha önceye dayanır Mekke döneminde de putlara kurban kesilirdi, Muhammed'de putlara kurban edilmiş kurbanları bolca yemiş birisidir ve ayetlerde de açık açık bu duruma değinilir. İlk kurbanlar sadece ateşe hayvan atıp tanrıya bir can sunmak üzerineyken daha sonra yeme adeti çıkmıştır ama o bile binlerce yıllık bir gelenektir, islam bu geleneği devam ettirir. Hee kurban bayramı dolayısı ile çok daha fazla hayvan öldüğü konusunu da dile getireyim, Suudi Arabistan'da hac yüzünden kurbanlar kesildiğinde orada dağıtılacak ne fakir fukara var ne milyonlarca kurban ile uğraşacak herhangi bir kimse, kurbanlar kesildiği gibi devasa çukurlara tamamı atılıp imha edilirler. Normalde sakatatlar kesimhane sonrası değerlendirilirken kurbanda gereksiz olarak görülüp gömülürler. Normal şartlarda atılma bozulma olayı çok daha azken kurban bayramı sonrası bozulmuş et olayında da özellikle sıcak mevsimlere denk geldiğinde patlama yaşanır. Yine de devasa bir endüstri oluşturduğu, şehirdeki parayı köylere hayvancılara aktardığı için bir nevi ekonomik dengeyi de sağlıyor. Dediğim gibi binlerce yıllık kadim bir geleneği yaşatmaya devam ediyor islam bu ibadet ile, tıpkı müşriklerin namaz benzeri hareketler ile putlarına ibadet etmesi, oruç tutması hatta tavaf etmesi gibi çoğu ibadetler aynıdır yani gelenek devam eder.