açık inovasyom.com-idemama.com- tasarlatasarlat.com gibi sitelere üyeyim 30 yakın inovasyon ödülüm var. firmalara marka ismi slogan proje reklams enaryosu vb. gibi şeyler yazdım. bunların içinde Turkcell,Teknosa,Kingston ( uluslararası 1. ödülü ) Phonak ( işitme cihazı markası dünyaca ünlü kazandığım işitme farkındalığı hakkındaki projemi beğenip ekstradan hediye ) Bursagaz, Mileni.com aklıma gelenler bunlar ve bunun yanında yerel popüler markalar. R10 da sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama bu dediğim güvenilir sitelerde bile çok illlegal şeyler oldu. bizzat yaşadım.

örnek veriyorum: firma tasarım yarışması açıyor senin 10 tane yollama hakkın var. o 10 tane tasarım proje içinden seçilmezse senin gönderdiğin o eser lerbaşkasının eline geçiyor.hangi birini noterliyeceksin. 3-5 defa kimsenin bilmediği aklına hayaline gelmeyeceği marka firma kurumsal kimlik isimleri ürettim.evde dolu defterimde çokşeyler yazılıdır. sonra bir baktım bana ait olan şeyler alınmış ve patentlenmiş.bir hakta iddia edemiyorsun. bir patent firması yarışma başlattı o patent firmasına eser yolladık seçilmedi ama o seçilmeyen marka ismini aynı firma üzerine tasdikleyip çaldı resmen. o yüzden bu tasarım işlerini bıraktım soğudum.

NOT: yukarıda yazdığım inovasyon siteleri kapandı. sadece 1 tanesi aktif oda kapanır yakında.reklam için yazmadım yani