shadow_cyber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam RAM kullanımı %99 seviyelerine geliyorsa bu bir sistem optimizasyonu sorunu değil doğrudan donanım sınırıdır Windowsun ne kadar hafif olduğu fark etmeksizin Blender veya Substance Painter gibi yazılımlar işlem anında tüm ramı kendine ayırır bu noktada yapabileceğiniz tek şey sanal bellek (pagefile) miktarını SSDniz üzerinde manuel olarak yükseltmektir denetim masasından gelişmiş sistem ayarlarına girip sanal bellek boyutunu 16GB veya 32GB gibi değerlere sabitlemek Blenderın ram dolduğunda sistemin kilitlenmesi yerine SSDnizi ram gibi kullanmasını sağlar ancak uzun vadede bu hız kaybı yaşatır tek gerçek çözüm RAM upgrade olacaktır iyi çalışmalar
Hocam programlar üzerinden ram takibini yapıyorum da %99'a kitletecek ram kullanmıyor blenderin şu zaman kadar kullandığı en fazla ram 1GB falan bende VRam'e yükleniyor da RAM'a yüklendiğini görmedim aynı şekilde Substance'de öyle. Görev yöneticisinden baktığımda yüksek kullanımda göremiyorum ama arkaplan işlem sayısı aşırı fazla oluyor bir şeyler dönüyor ben anlayamadım artık