Hocam kusura bakma, biraz profesyonel dille yazınca robotik kaçmış, samimiyetimden şüphe ettirmiş olabilir. 20 yaşındayım, 14 yaşımdan beri bu piyasanın içindeyim. O saydığın kısaltma sitelerinin ne mal olduğunu, hangi taklaları attıklarını senin kadar ben de iyi biliyorum.
Sana burada gelip 'şu site harikadır' diye masal anlatmayacağım. O kısaltma sitelerinin çoğu, senin trafiğin üzerinden kendi reklam havuzlarını beslemek için kurulmuş yerler. Tıkladığını saymazlar, ödeme günü gelir 'kural ihlali' derler, ödemezler. Hepsinin taktiği aynı, hepsinden ağzımız yandı.
Tecrübeme dayanarak şunu söyleyeyim: Eğer trafiğin biraz olsun oturmuşsa, aracıyla falan uğraşma. Kendi basit bir landing page'ini kur, direkt reklam ağlarıyla (Adsterra, Propeller gibi) çalış. Arada bir kısaltma sitesi olduğu sürece, sen o sitelerin kölesi olmaya devam edersin. Madem bu kadar emek veriyorsun, bari parası tamamen senin cebine kalsın.
Amacım sana ukalalık yapmak değil, o sitelerde vakit kaybedip emeğinin boşa gitmesine üzüldüğüm için yazdım. Bol kazançlar.