Ozetle sunu demek istiyorum bugun googlea dava acanlar, zamaninda kendini gelistirmek icin googledan baska hicbirsey kullanmadilar. Yani google avmyi acti, para kazanamayan adamlar dukkan tuttu, google kendi dukkanini acinca, simdi birde sikayet ediyorlar. Aslinda cozum basit, daha iyi urun getir insanlar seni kullansin. : Üretici gözüyle bakarsak, En iyisinide yapsan, Al senin içeriğinin özetini alıcak ve müşteri AVM'deki yönlendirilen dükkana gidicek. Bu şekilde çözemessin olayı. Sistem bu şekilde olursa, ürünün iyi veya kötü olmasının bir önemi kalmıyor. ana sorunda bu zaten. Süreç devam ederse, Al beslenmek için yazılı eser bulamayabilir. Sonra videolardan beslenir bir sürede. Şuan videolardan(Youtube) transcript ile içerik alabiliyor. Ama orasınıda kurutursa ve içerik üreticileri de zaten kazanamıyoruz, niye üretelim diye iş bırakırsa süreç tıkanacaktır. Bütün webde sadece haber olur bu durumda. Ama teknoloji hızlı gelişiyor. Buna Al ilşe çözüm bulurlar orasını bilemiyorum.

Ama mesela bilinmeyen bazi seyler var, ben 2007 yilinda microsoft uzerinden bir iste calisiyordum, arama motoru konusu ile ilgili. Ozetle, direk bir sorugunun sonuclandirmasini bingte cikan sonuclar ve googleda sican sonuclar olarak degerlendirip, bingin daha iyi sonuc vermesi icin manual insan girdisi saglaniyordu. Fakat google bunu yazilim ile daha iyi bir hale getirdigi icin digerlerinden one gecti. Boyle degerlendirlecek olursa, su an google bing , yandex arama, yahoo, ducducgo gibi tum arama sitelerine dava acmaya hakki var. Cunku dedigim gibi arkaplanda bu siteler, insan gcu ile, googlein otomasyon iel yaptigi faydali sonuc gosterimini, birebir google ile kendi sonuclarini karsilastirararak iyilestirme calismasina gidiyordu insan gucu ile. Bu da aslinda googlein yontemini calmak oluyor. Aynisini facebook ta yapiyordu. facebook kendi arama sonuclarini duzeltmek icin googlei kullaniyordu, hatta bir ara googlea rakip olmak icin bir arama motoru cikartacagi zaman o projede de gorev almistim ve acikca, google search resultsa goz at diyordu. : ASlında anlatmak istediğin ana durumda ihlal ben göremiyorum. Yani bir firma rakibinin ürettiklerini bakıyor ve daha iyisini yapmaya çalısıyor. Bu tamda rekabet demek.

Ozetle sunu demek istiyorum bugun googlea dava acanlar, zamaninda kendini gelistirmek icin googledan baska hicbirsey kullanmadilar. : Google'ın sektörde lider olduğunuz aten hepimiz biliyoruz. Diğer firmalarda hukuki ihlal yapmışsa da Google bu konuda yasal haklarını kaullanmıştır veya kullanmalıydı, o kısmı onu ilgilendirir. ama şuan ki durumu haklı çıkarmıyor. Yanig eçmişte işlenmiş bir suç (varsa), şimdi olan yeni bir suçu haklı da çıkarmaz, yokta saymaz. her konu bağımsızdır.

Ayrıca belirtitğiniz görselide inceledim. Facabook'un arama motoru sonuçlarını düzeltmek için referans olarak o dönem GOogle'ı alması hani normal karşılanabilir ama bu da işte Google'ın ne kadar ileride olduğunun kanıtı aslında.