Herkese selam,
Yaklaşık 7-8 senedir sosyal medya, içerik üretimi ve sayfa büyütme işleriyle uğraşıyorum. Bu süreçte farklı konseptlerde sayfalar yönettim, keşfet mantığını anlamaya çalıştım, içerik psikolojisini öğrendim ve gerçekten yıllarımı bu işlere verdim.
Son dönemde ise Instagram tarafında ciddi problemler yaşamaya başladım. Birden fazla hesabım sebepsiz şekilde kapanmaya başladı ve Meta canlı destek ile günlerce görüştüm. Email, telefon, selfie ve kimlik doğrulamaları yapmama rağmen hesaplarım geri açılmadı. En sonunda final decision denilerek süreç tamamen kapatıldı. Hatta artık yeni hesap açsam bile kısa süre sonra kısıtlama yemeye başladım.
Açıkçası bu süreç beni mental olarak bayağı yordu. İşin komik tarafı ise bu sene Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmama rağmen sosyal medya tarafına çok odaklandığım için doğru düzgün iş arayışına bile girmemiş olmam 😄
Sanırım artık yıllardır Instagramda ağrıttığım kafayı; yapay zeka, veri bilimi ve robotik alanlarında ağrıtmaya devam edeceğim 🙂
Bir süre sosyal medyaya ara verme kararı aldım ama bu süreçte edindiğim tecrübeleri de çöpe atmak istemiyorum. Aranızda sayfa büyütme, içerik üretimi, keşfet mantığı veya konsept geliştirme konusunda acemi olan arkadaşlar varsa bana özel mesajdan yazabilir. Bildiğim şeyleri elimden geldiğince yardımcı olarak paylaşmak isterim.
Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur, bu sorunlar düzelir 🤲