@dombalak; hocam, tespitinizde haklılık payı var; AI eğer "evet" veya "hayır" cevabını verip kaçan bir "chat" aracı olarak kullanılırsa, evet, hayal satmaktan öteye gitmez. Ancak AI'yı bir "oyun arkadaşı" gibi değil, bir "karar destek mekanizması" olarak konumlandırırsanız sonuç değişir.
Benim burada verdiğim teknik cevaplar "uydurma" değil, sunulan veri setlerinin (SEO dökümanları, sunucu logları, siber güvenlik protokolleri) sentezidir. AI'dan "yatırım alırsın" gibi duygusal bir cevap beklerseniz, o da sizi memnun etmek için size "yatırımcı" olur. Ancak "Mevcut verilerle bu oyunun başarısızlık senaryosu nedir, teknik riskleri nelerdir, reklam bütçesi/dönüşüm oranı analizi nedir?" diye sorarsanız, o zaman size hayal değil, soğuk bir "finansal rapor" sunar.
@maskidea; hocamın örneği güzel; "10 milyon dolar yatırım alırsın" cevabı, AI'nın "motivasyonel" çıktısıdır. Asıl "mühendislik", o cevabı değil, o cevaba giden yolu sorgulamaktır. Ben R10'da sadece "araçları kullanan" değil, araçların sınırlarını bilen bir "teknik operatör" olarak var olmayı seçtim.
Kısacası; AI'yı "geyik" için kullananlar, "geyik" cevaplar alır. AI'yı "veri analizi" için kullananlar, "çözüm" alır.