Konuya geçmeden önce aktif müşterilerimiz sudo oxupdate komutunu kullanarak sistemini güncelleyebilir.

Selamlar dostlar, OXware ekibi yine yaptı yapacağını. Türkiye'de zaten bulunmayan sanallaştırma sisteminden biri olan OXware, ESXi ve Proxmox üzerinden en düşük süreli (max 5 dakikalık) kesinti ile toplu/tekli taşıma sistemini kodlarına eklemiş bulunmakta. Migrate özelliğimizi kullanabilmek için 1 adet OXware Hypervisor sunucusu, 1 adet ESXi veya Proxmox sunucusuna ihtiyacınız var, geri kalan her şeyi tek bir mouse tıklaması ve hazırladığımız mükemmel otomasyon hallediyor. Şimdi sizlere, sistemi ekran görüntüleri ile anlatmak istiyorum. ESXi üzerinden göstereceğim, proxmox'ta aynı şekilde çalışmakta. Migrate sisteminin mimarisini tasarlarken Claude Sonnet 4.6 kullandık, her türlü güvenlik açığını en ince detayına kadar düşünerek sistemi aktif hale getirdik. O zaman hızlıca sizlere sistemden bahsedeyim. Öncelikle ESXi panelimize giriş yapıyoruz; ESXi panelimizden öncelikle dışarıdan SSH bağlantılarını açmamız lazım, onu da şöyle yapıyoruz:

ESXi üzerinden SSH bağlantısı açma
ESXi Host Sekmesine Geliyoruz -> Actions -> Services -> Enable SSH Service

Bağlantı başlamış mı test ediyoruz;
SSH bağlantı testi

Evet SSH bağlantımız açılmış, şimdi VM Taşıma kısmına hızlıca geçebiliriz.

Ben 1 adet test VM oluşturmuştum, VM'inizin kapalı olması lazım, işlemi başlatmadan önce VM'i kapatınız. Şimdi OXware Hypervisor üzerinden Sistem Ayarları -> Toplu Taşıma sekmesine geliyoruz.

Gerekli bilgileri dolduruyoruz ve VM Listesini Tara butonuna basıyoruz.

Evet, gördüğünüz gibi Test amaçlı oluşturduğumuz VM tam bilgileri ile sistemimizde gözüktü. Şimdi ise Tümünü seç, ya da sol taraftan tekli olarak VM'leri seçebilirsiniz.

Seçilenleri Aktar butonuna basıyoruz ve işlemimiz başlıyor, Hedef Ağ kısmından bridge ağınızı seçmeyi unutmayın. Sistem otomatik olarak oxbridge ağını seçti ve o ağ üzerinden bir geçiş yapacak.

Seçilenleri Aktar butonuna bastıktan sonra gördüğünüz gibi VM'e bir adet uid tanımladı ve verisini çekmeye başladı, bu işlem sunucu bağlantı hızınıza göre maksimum 15 dakika olacak şekildedir. Disk ne kadar artarsa maalesef bekleme süresi de o kadar artıyor. Şimdi sizlere bu işlem arkada çalışırken sistemin mimarisinden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz üzere ESXi vmdk disk formatını kullanıyor. Bizim sistemimiz ESXi üzerinden VM için açılan vmdk dosyalarını araştırıyor ve gerçek verinin saklandığı tüm dosyaları seçip otomatik olarak OXware Hypervisor System'in kullandığı disk şekli qcow2'ye çeviriyor ve OXware sunucunuza aktarıyor. Dünyada bu işi en hızlı bu şekilde yapabiliyorsunuz. Ayrıca bu esnada herhangi bir veri kaybı yaşanmıyor, istediğiniz zaman istediğiniz şekilde iptal edebilirsiniz bu işlemi.

Evet gördüğünüz gibi VM'imiz geldi bilgileri doğru, IPAM sekmesinden bir adet ip adresi atıyoruz veya otomatik olarak atamasını da talep edebilirsiniz.

IP adresimizi seçip atıyoruz, veya havuzdan otomatik olarak seçmesini isteyebiliyoruz. Otomatik olarak VM'i başlatacak atamadan sonra.

Gördüğünüz gibi VM'imiz zaten IP atamasından sonra otomatik olarak çalıştırılacak, ESXi'da nerede kaldıysanız aynı şekilde OXware üzerinden de devam edebilirsiniz. Sistemimiz bu kadardı dostlar, tanıtım videosu ve Proxmox taraflı migrate işlemi yakın bir zamanda konu olarak ve video olarak açılacaktır. Bizleri desteklediğiniz için çok teşekkürler, alt taraftan gerekli bağlantılara ulaşabilirsiniz.

Github Açık Kaynak Kodlarımız
Web Sitemiz
LinkedIn
Google İşletmemiz
Dökümantasyon

Sistemimizi desteklediğiniz için çok teşekkürler, özellikle Güvenlik tarafında çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, bu sistemin yarısından fazlasında emekleri var. Siz değerli kullanıcılarımıza da, bizi desteklediğiniz ve sistemimizi kullandığınız için çok teşekkürler. Sistemimizin ana mimarisi tasarlanırken Claude Sonnet 4.6 kullanılmıştır, olumlu & olumsuz yorumlarınızı ona göre yapabilirsiniz. Önerilerinizi ve fikirlerinizi yorumlar kısmında bekliyorum. İyi akşamlar

Sponsorluk veya sorular için:
root@oxware.top
https://wa.me/+905439769301