By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tas kafalı hırtları desteklediğimizi kim söyledi ki ?
konu şuan kadınlar üzerine. aynı şey hırtlar içinde geçerli tabiki.
bunu da bir yapay zekaya soru ver hocam bakalım ne diyor.
Ha tamam yazdıklarımı okuyunca yapay zeka sandığın için biraz daha yazım üslubum değiştirmeye çalışayım. Aynı şekilde benim yazdığım minvalde bir yapay zeka promtuyla çıktı alabilecek promt mühendisliğin varsa da görmek isterim. Sen de dene aradaki farkı karşılaştırırız hocam. Konuda sadece Adana örneğini verdiğiniz için son sayfada sizin mesaj olduğundan sizi etiketledim diğer tüm argümanlarımı yönelttiğim kişileri parantez içerisinde genele vurarak söyledim zaten. Üstünüze bir saldırı olarak görmeyin yani.

Gelelim mesajınız hakkındaki genel yorumuma. Aynı şey onlar içinde geçerliyse konudaki statü, siyasal belirteçleriniz yerine bunuda belirtmeniz çok faydalı olurdu. Belki farkında değildiniz ama mesajımı okuduysanız (yapay zeka değip geçiştirmeden) aslında önemli bir detay olduğunun farkına vardınız umuyorum. Size naçizane tavsiyem (bilmem dikkate değer mi?) kalıplar üzerinden gitmemeye çalışın. Kendinizi bile kalıplar üzerinde yorumluyorsunuz, fikrinizin öne çıkması için bu kalıp gruplaşmalar içerisinde olmadığınızı belirtmek durumunda kalmışsınız mesela.

Hani diyorsunuz ya "Konu kadınlar üzerine o yüzden" aslında konu sadece kadınlar değil işte. Toplumsal bir mesela olduğunu fark etmeniz açısından sizin argümanınız üzerinden gidelim; şöyle şöyle giyinen kadının amacı bellidir, dikkat çekmeye çalışmaktır. Bu ahlaksızlıksa mesela o zaman dikkatini oraya yönelten de ahlaksızdır. (ki bunlar genel kalıp yargılardan ibarettir) Başka bir örnek; A kişisi gösteriş meraklısı, parasını, pulunu göstermeyi çok sever. Neden? amaç dikkat çekmek, ilgi toplamaktır ve buna toplum tarafından arz vardır. Arz olmasa yapmaz. O zaman takım elbise giyen, saatini, kol düğmesini takıp bir toplantıya giden kişilerin amacı bellidir gösteriş, ilgi budalasıdır demek ne kadar doğru?

Bakın fikirlerinize saygı duyuyorum. Bireysel çevrenizle ilgili olan fikirleriniz de sadece sizi ilgilendirir. Çevrenizdeki insanların giyim, kuşamıyla ilgili yargılar verebilirsiniz. Hatta örnek veriyorum eşiniz veya sevgilinize yeri geldiğinde bu tarz dokunuşlar yapmanın evrimsel olarak yüz yıllardır süre gelen sağlıklı kadın-erkek ilişkisinden, ilişkiniz adına faydalı olabileceği yönünde bile sonuç alacak tartışmalar yapabiliriz. Ama hiç alakanız olmayan, sokaktan geçen bir kadın hakkında bu böyle giyiniyor, kesin şöyledir, kesin böyledir demek onu o kalıplar içerisine hapsetmektir. Bu aynı şey tas kafalılar konusunda da geçerlidir. Dünyada birçok ünlü ismin de kullandığı bir saç modeli, global ve çok popüler bir spor giyim markası tercih etti diye o insanlar o kalıba oturtulamaz. Aynı şey dövme için de geçerlidir. Neyse umarım kendimi izah edebilmişidir.
Saygılarımla.