Merhaba arkadaşlar,
Bugün ilginç bir olay yaşadım, sizinle paylaşmak istedim.
Ben Berlin'de yaşıyorum. Bugün hava çok güzeldi. Her zaman gittiğimiz kafeye kayınbabamla birlikte gittim. Dışarıdaki bir masaya oturduk, kahvelerimizi aldık ve sohbet ederek içiyorduk. Bu arada, takıldığım bu kafe eskiden bizimdi. O mahalledeki herkes bizi tanır.
Neyse, oturmuş havanın tadını çıkarıyorduk. Arada bizi tanıyan bazı insanlarla da sohbet ediyorduk. Derken karşıdan bisikletli bir araç geldi. Hani şu yük taşımak için kullanılan bisikletli el arabaları var ya, onun gibi bir şeydi. Alta görselini bırakacağım. Araçla gelen kişiyi ilk başta tanımadım. Malum, elimde telefon vardı ve dikkat etmedim. Sonra bir baktım ki Berlin Reinickendorf CDU milletvekiliymiş. Daha önceden de tanışıklığımız olduğu için geldi, masamıza oturdu. Sohbet muhabbet başladı. Televizyondan tanıyan bazı kişiler de geldi, hep birlikte sohbet ettik.
Türkiye'de olsa bir milletvekilinin halkla iç içe, sıradan bir sokak arasındaki kafede oturup bir şeyler içerek sohbet edeceğini hayal bile edemiyorum. Çoğu bırakın oturup sohbet etmeyi, tenezzül edip selam bile vermez.
Bizde bazı insanlar, Benim milletvekili dayımın oğlunun amcasının yeğeni var. diye çakarla dolaşıyor. Kaldı ki gelip bizimle oturup sohbet edecek...
Bu adam ise Alman. İnanın, din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkese yardım ediyor.
Çok duygulandım, bu olay gerçekten çok hoşuma gitti. Bizim milletvekilleri ise çakarlı araçlarla gezer, dokunulmazlıklarıyla övünürler. Yemin ederim, altta paylaştığım bisikletle geldi.
Yorum sizin. Sizce bizde de böyle milletvekilleri var mı?