sizin verdiginiz bilgi de eksik/hatali. abd'de vergi konusunda bilgilendirmeyi
konumda detayli ve dogru sekilde acikladim.
vergi cikmayabilir/cikabilir gibi acik uclu degil, aslinda cok net vergi konusu.
C-CORP sirketin %21 federal vergisi kesinlikle cikar, sirket oder. c-corp'lar icin bazi eyaletler ayrica bir eyalet vergisi almaz, diger eyaletlerde ise degisken orandadir.
LLC sirketin federal hukumet nezdinde vergisi olmaz, cunku bu sirket turu adi firma statusundedir. vergi sirket sahiplerine %10-37 arasinda yansitilir. eyaletlerdeki durum c-corp ile ayni.
en onemli ve karistirilan konu, cifte vergilendirme antlasmasi. Turkiye'nin sadece abd ile degil, bir cok devletle ccifte vergilendirme antlasmasi var. her iki ulkede de vergi odemenizi engellemek icin yapilmis.
abd sizden her yil sifir gelir/gider olsa bile vergi beyaninda bulunmanizi ister. eger sirketiniz abd'de fiziksel olarak yer almiyorsa vergini Turkiye'de ode, ben istemiyorum der. sizin beyan ettiginiz gelir/gider tablosunu Turkiye ile paylasir.
yani evet, fiziksel olarak abd'de yoksaniz, LLC sirket icin abd'de vergi yok denebilir, ama ayni gelir Turkiye'de vergilendirilir.