hern0s adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhasebecinin hatasi nedir burada?
Alinmayan odemeye fatura kesilmis. Bunun olmasi bile cok yanlis.

Ben kendim bulundugum ulkeden yola cikarak yorum yaptim, cunku mesajda dedigim Turkiyede nasil isliyor bilmiyorum.

Ornegin ben 1-30 nisan arasinin faturalarini, banka hesap dokumanlarin, araci odeme kurulaslarindan alinan dokumleri en gec Mayisin 2. haftasi muhasebeciye iletirim.
Muhasebecide butun islemleri kontrol edip, vergi beyaninda bulunur. Eger eksik, hatali bir sey var hemen duzeltilir.
Odemenin alinmadigi bir faturanin sisteme isleyisi gibi bir ihtimal olmaz.

Bende soyle bir sey var muhasabeci fix fiyat almiyor, islem basina ucret aldigi icin fatura sayisi cokmus azmis fark etmiyor hepsini dogruluyor.
Turkiyede aylik fix ucret ile calisiyorlar o yuzden ustun koru yapilmis olabilir.

hern0s adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu dekont toplama isini devlet bir anda cikardi Mart ayi sonunda. Muhasebeci bunu bilemezdi ki.
Bunun icin resmi bir yazi verdi mi size ya da sizin bilginiz var mi? Muhasebeci kendini kurtarmak icin boyle bir sey soyleyip soylemediginden de emin olmak lazim.

Yine ulkedeki isleyis ile alakali olabilir tabii, ama ben payoneer'de para ceksem bile payoner transaction history istiyor muhasebeci.