Sanırım ilk defa bir siyasi konuya yorum atıcagım veya ikinci yorumumda olabilir ben bile kendimden emin degilim şuan. ( ironi)
Memlekette herkes birbirine hain diyor ama kimse dönüp “biz ne zaman bu kadar birbirimize düşman olduk?” diye sormuyor.
Ülkede tek birleşen konu var: herkes karşı taraf yüzünden ülkenin battığına inanıyor ama kimse kendi tarafının hatasını duymak istemiyor.
Bir taraf “dış güçler” diyor, diğer taraf “tek adam” diyor.
AK Partili CHP’liye “siz yıllarca ne yaptınız” diyor, CHP’li AK Partiliye “siz ülkeyi ne hale getirdiniz” diyor. Millet de ikisine dönüp “iyi güzel de, benim hayat ne zaman düzelecek?” diye soruyor.
Biri “vatan elden gidiyor” diye bağırıyor, öteki “özgürlük kalmadı” diye bağırıyor. Vatandaş ise ay sonunu getiremediği için zaten psikolojik olarak gitmiş durumda.
AK Partili CHP’liye cahil diyor, CHP’li AK Partiliye koyun diyor. Ama ikisi de aynı trafikte küfredip aynı markette indirim kolluyor.
AK Partili CHP’liye “siz hizmet nedir bilmezsiniz” diyor, CHP’li AK Partiliye “siz ekonomi nedir bilmezsiniz” diyor. Millet ise ikisine bakıp “ben artık huzur nedir onu unuttum” diyor.
Siz birbirinize laf yetiştirirken millet pazarda fiyat yetiştiremiyor. Biri “biz olmasak ülke batar” diyor, öteki “biz gelince her şey düzelir” diyor. Yıllardır aynı kavga, aynı slogan… Değişen tek şey vatandaşın cebindeki para ve sinir seviyesi olmuş.
Biri geçmişle korkutuyor, diğeri gelecekle umut satıyor. Vatandaş ise bugünü nasıl çıkaracağını düşünüyor. Televizyonda kavga büyük ama markette herkes aynı etikete bakıp iç çekiyor.
Twitter’da herkes ülke kurtarıyor ama akşam eve gidince aynı ekonomik gerçek herkesin kapısını çalıyor.