Hocam ben de şuanda 208 1.4HDI 2012 model araç var, acemiliğimi atmak için almıştım, çok şükür 1.5 senedir kazaya belaya bulasmadan sürdüm. İlerleyen süreçlerde ben de aracımı yükseltmeyi düsünüyorum nasip olursa 800-850k bandında, aklıma yatanlarda 1.3 egea var.
Çoğu araştırmalarım sonucunda performans olarak yetersiz olduğu söyleniyor ancak şuanki aracımda zaten yetersiz ve hız yapmayı seven birisi değilim.
En çok kafamı karıştıran 2 sorun var 1. malzeme kalitesi gerçekten iyi değil her yer plastik 2. konforunun kötü olmasından kaynaklı.
Tabiki fiyatıda ona göre 2022-23 model araç alıyosun bu paralara artıları eksileri illaki olacak ama en azından elden çıkarmak istediğinde hızlı satılabilir bir araç, parçası ve ustası bol, yakıtı düşük, değerlendirilebilir. Geriye aklımda 2016 1.33 Auris ile 2012 1.6TDI Golf'ler geliyor duruma göre bakacağız
Sarı siteden istersen bu urban pakete bakıp pazarlıkla aracı değerlendirebilirsin. İlan No: 1315361213
Not: Araç benim değil ilan no bırakmak yasak ise yorumum kaldırılabilir forumda yeniyim tesekkürler.
Teşekkürler bilgiler için, şimdilik bulunduğum şehirden bakıyorum sadece öyle bir dezavantajım da var, başka yerden alırsam getiremem arabayı
Hocam merhabalar, yaklaşık 4 ay kadar önce size benzer bir bütçe ile fiat egea 1.3 multijet 2021 model easy plus almaya karar verdim. Benim egea alma fikrim şu değerlendirmelerim sonucu ortaya çıktı;
- Elimdeki para borçtu. Tekrar al sat yapamazdım, elimdeki bütçeye göre tek seferde bir araç alacaktım (Hasar kayıtsız, değişensiz) ve uzun yıllar binecektim.
- Aracı tek başıma kullanmayacaktım. Eşim ve bir kızım var. Onlarla beraber araba yolculukları yapacaktım. Geniş ve bagaj hacmi büyük araba olması gerekiyordu. (Bagaj büyüklüğü gayet tatmin edici)
- Araç arıza verirse parçayı kolay bulunabilir olmalıydı. Ustası fazla olmalıydı ve motoru sağlam olmalıydı.
- Tekrar araç al sat yapamayacağım için kilometresi düşük, modeli yüksek olmalıydı.
- Ailem ile gezmeyi, seyahat etmeyi çok seviyoruz. Bu sebepten uzun yolda yakıt verimliliği yüksek olmalıydı.
- Tekrar al sat yapacak olsam piyasada olan ve tutulur bir araba olmalıydı
Bu gibi sebeplerden benim tercihim egea oldu.
Olumsuzlukları;
- Koltukları uzun yolda bel ağrısı yapıyor. Tam olarak ergonomik değil. (Süngerli koltuk kılıfı taktırarak bu sorunu çözmeyi planlıyorum)
- Araç içerisine diğer araçlara göre bir tık daha fazla uğultu sesi geldiğinden uzun yolda 500-600 km üstü zamanla yorgunluk yapıyor, keyif kaçırıyor. Arabadan dışarı çıkıp 30-40 dakika dinlenerek, devam ediyorsunuz. (Belki her araba uzun yolda böyle hissettiriyordur ancak bir tık fazla uğultu sesi olunca bıkkınlık veriyor. Youtubede araç içine gelen sesi azaltmak için ses yalıtımı ve araç fitillerini extra takanları gördüm)
Eğer elimdeki para yüksek olsaydı ve kilometresi düşük (100 bin altı) 1.6 egea bulabilseydim otomatik vites şeklinde tercih edecektim. Sizde bütçeyi yükseltebiliyorsanız, kilometresi düşük, hasar kayıtsız bir şekilde bulabiliyorsanız, sizin şoforlük deneyiminizden dolayı 1.6 egea otomatik tavsiye ediyorum. Vitesten dolayı kısa mesafelerde daha rahat edersiniz
Tecrübelerini ve düşüncelerini aktardığın için çok teşekkür ederim.
Ben uzun süreden ziyade alıp, öğrenip model yükseltmeyi düşünüyorum ilerde. Onun dışında ben de çoğu şekilde aynı şeyleri düşünüyorum seninle. Yapacağım en fazla hız 100-120 gibi olur benim de çünkü.
Ben de evliyim, eşimle ben sadece ve o da kullanmak istiyor tabiki. Gezmeyi planlıyoruz biz de olabildiğinde. konfor konusunda ben pek dert etmiyorum zaten sırtım artık kütük gibi oldu

Ben de 1.6 bakıyorum ama işte düzgün bulamıyorum, çoğu zaten 130-150k civarı km olarak. Ayrıca Bulunduğum şehirden almam gerekiyor çünkü başka şehirden getiremem arabayı tecrübe 0 olduğu için. 2017 Egea 1.6'lar görüyorum ama bir yandan da 2022 Egea 1.3 aklımı çok çeliyor. Modelli olmasını da tercih ediyorum bundan 3 sene sonra satması daha kolay olur diye düşünerek.
Tekrar çok teşekkürler